Ayvacık Atatürk Kültür Parkında düzenlenen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ebru sanatı, teknoloji, bilgisayar, seramik yapımı, işaret dili, giyim, keçe yapımı, aile eğitimi ve alüminyum kabarma gibi branşlar uygulamalı olarak vatandaşlara gösterildi.

Ayvacık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Yılmaz etkinlikte yaptığı açıklamada, şenliğin amacının vatandaşların stantlardaki eğitimleri görerek, kendilerini denemek olduğunu söyledi. Halk eğitim bünyesinde bu tür etkinlikleri zaman zaman yaptıklarını ifade eden Yılmaz, Herkes için eğitim sloganı ile yürüttüğümüz çalışmalarımızla toplumun her bireyine hayatın her alanında katkı sağlamak için devletimizin sağladığı bütün imkanlar ile elimizden geldiğince hizmet etmeye gayret göstermekteyiz. İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılı içinde 85 ayrı başlık altında 174 kurs açtık. Bu kurslara 2 bin 743'ü kadın ve bin 501'i erkek olmak üzere 4 bin 244 kursiyer kaydı yaptık. Bir hafta önce Küçükkuyu’da düzenlediğimiz etkinliğimizi bu hafta ilçemizde düzenledik dedi.

Öğrenme Şenliği'nin açılışına katılan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise yaptığı açıklamada;  Halk eğitim merkezimizin yaptığı bu etkinlik beni duygulandırdı. Milli eğitiminde yaptığı eğitim hayatımızın her yanında var. Fakat burada önemli olan halkın da eğitime katılması. İnanın bir çocuğun eğitimi anaokulundan başlar, sonrasında ilkokuldan, ortaöğretim, lise ve üniversite olarak devam eder. Çocuğun okulu zordur deriz. Halkın eğitimi daha zordur. Hepimiz bir halkız. Ayvacık merkez nüfusu 9 bin, köylerle beraber 35 bin. Bugün burada yapılan şenliğe katılımın az olması ise beni üzüyor. Halkımızın buradaki etkinliğe ilgisi az. Ama yine de bu etkinliği düzenleyen milli eğitime, halk eğitime ve ayrıca eğitmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 


Kaynak: İHA