Çanakkaleli balıkçıların Lapseki’de av sezonu açılış programına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, burada yaptığı konuşmada “Limanın sığlık sorununu çözmeye hazırız" dedi.
 
Lapseki limanda düzenlenen programa katılan Grup Başkanvekili Bülent Turan “Dersime çalışıp programa öyle geldim” geldi.
 
Balıkçılarımızın sorunlarını ve çözümlerini buraya gelmeden önce kaymakamımız ile görüştüm diye Turan:” Bugün balıkçılarımız bizden ne ister, ne söylerler diye düşündük. Hemen daha buraya gelmeden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızı aradım. Balıkçılarımızın derdini anlattım. Kısa vadede yapılacak olanlar var, uzun vadede yapılacak olanlar var. Burada başlıca sorunlardan bir tanesi limanın derinleştirilmesi. Sayın Bakanımız balıkçı kardeşlerimize selam söyledi. Bakanımız limanın derinleştirilmesi için temizleme gemisini istiyorlar ise hemen gönderirim ancak piyasada bir rekabet var piyasa 15 lira olmasına rağmen metreküpü 2 liradan hemen göndereceğim dedi. Eğer kabul eder talep ederseniz gerekli yazışmalar yapılır, temizleme gemisi en kısa zamanda gelir” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi