Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Haziran ayı meclis toplantısında gerçekleşen oturumda Yılmaz Beton Santrali inşası hakkında meclis üyelerine bilgi aktardı.
Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, "Belediyenin ek gelirleri yok. Çarkı döndürmekte zorlanıyoruz. Beton santrali kurmak için yerimizi kiraladık, ekipmanlarımızı aldık ve pompalarımız hazır. Sadece İller Bankasından teminat mektubu için sizlerden yetki istiyorum. Bu sayede belediye bünyesinde kurulan şirket aracılığıyla faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Belediye bünyesinde çalışırsak dışarı mal satamıyoruz. Hem ilçemizdeki taleplere hem de yakın bölgedeki taleplere cevap verebileceğiz. İnşaat firmaları burada betonu ya Çanakkale’den ya da Biga’dan temin ediyor. Kara yollarının ilçedeki çalışmalarında yer yer beton ihtiyacı olan alanlarda malzeme verme yönünden de anlaşmamız oldu. Biz veririz dedik. Dolayısıyla belediyeye ek gelir getireceğiz. Sadece sizlerden yetki istiyorum" dedi.
Oy çokluğu ile geçen madde sonrasında İller Bankası’ndan 1,5 milyon TL kredi kullanılarak, 15 gün içerisinde beton santralinin kurulumuna başlanılması hedefleniyor.


Kaynak: İHA