Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında, başarılı tiyatro grubu Semaver Kumpanya’nın yeni oyunu “Cimri” Çanakkale izleyicisi ile buluştu.
Moliere’in klasik eseri Tansu Biçer’in yönetmenliği ile ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi’nde sahnelendi. Oyunda Ezgi Ulusoy, Gözde Şencan, Hakan Atalay, İbrahim Barulay, Murat Kılıç, Mustafa Kırantepe, Rojhat Özsoy, Saniye Samra, Selen Şenay, Serkan Keskin, Sezin Bozacı ve Uğur Senkeri başarılı performansları ile göz doldurdu.
Bir aile üzerinden tüm topluma odaklanan Cimri, insanı ve insanın var ettiği düzenin işleyişini sorgulayarak bizleri garip rastlantılara tanık ediyor. Dünyada en çok sevdiği şey para olan Harpagon’un çocuklarıyla, hizmetçileriyle, etrafındaki insanlarla sonucu hep paraya dayanan ilişkisi tüm ekibin birbirinden başarılı performansı ile sahnelendi. Özellikle Harpagon’a hayat veren Serkan Keskin oyun boyunca izleyenleri kahkahalara boğdu.
Yaklaşık iki buçuk saat devam eden oyun salonu dolduran izleyenlerden tam not aldı. İzleyenler oyun sonunda ekibi dakikalarca ayakta alkışladı. Belediye Başkan Vekili Adnan Güler oyun sonunda ekibi tebrik ederek, kendilerine günün anısına Geleneksel Çanakkale Seramiği hediye etti.
 


Kaynak: İHA