Çanakkale’yi başarılı bir şekilde temsil eden geçen yıl çeyrek finali şanssız bir şekilde kaybeden 18 Mart Üniversitesi Vatanseverler Amerikan Futbol takımı seçmeleri 16 Ekim Pazar günü 18 Mart sentetik sahada yapıldı,elliyi aşkın adayın katıldığı seçmeler zorlu parkurlardan oluşuyordu.Zeka,çeviklik ve güce dayalı bir spor olan Amerikan Futbolu görünenin aksine sakatlanma oranı en düşük branşlar arasında yer alıyor.Geçtiğimiz yıllarda bir çok imkansızlıklara rağmen bir çok başarıya imza atan Vatanseverler yeni forma arkadaşlarını arıyor.50’den fazla adayın kıyasıya mücadele ettiği seçmelerde sporcular zorlu parkurlarda takıma girebilmek için var güçleri ile savaştılar,4 parkurda sınanan oyuncu adayları öncelikle 40 yardlık mesafede süreye karşı yarıştılar,daha sonra yine 40 yardlık parkurda ağırlık taşıma parkurunda mücadele verdiler. Hız ve zekaya dayalı parkurların ardından L ve W parkurlarda top yakalama ve Tackle tekniği üzerinde sınandılar.
Seçmelerin ardından eğlenceli bir oyun olan ve takım içerisinde kuyruk yakalamaca olarak bilinen zeka ve çeviklik gerektiren oyun ile aday sporculara motivasyon deneyimi eğitimi verildi.Vatanseverler Amerikan Futbol Takımı oyuncu seçmelerinin ardından bir konuşma yapan takım sorumlusu ve koçu Yrd. Doç. Dr. Mustafa Levent YENER “Bu takımda olmak ve bu sporu yapmak ayrıcalık ister,buraya gelerek o ayrıcalıklı insanlar arasına girmeye bir adım daha yaklaştınız,bu takım bir çok zorluklara rağmen geçtiğimiz yıl çeyrek finali kıl payı kaçırdı,yinede bu takımın koçu olmak bana onur ve gurur veriyor,sizlerde bu takımın bir ferdi olmak için daha çok çabalamalısınız,bazılarınız bu elemelerde bir miktar öne çıkmış olabilirsiniz yada bazılarınız bu takıma seçilemeyeceksiniz ancak yinede pes etmeyin,bu takımda oyuncu olmanın dışında  bu takıma destek veren,gönül veren takım arkadaşları da olabilirsiniz, 36 adet formadan birini siz alabilir yada o formayı giyen arkadaşınıza destek veren kişi olabilirsiniz,henüz Vatansever değilsiniz ancak Vatansever  olmak sizin elinizde” dedi.
Takımda yer almayı hak eden sporcular Vatanseverler Amerikan Futbol Takımının sosyal medya hesaplarından duyurulacağı bildirildi.
 
İhsan Konuk  
 


Kaynak: Haber Merkezi