Ayvacık Belediye Başkanı M. Ünal Şahin’in ağabeyi İsmail Nazif Şahin vefat etti. 64 yaşında yaşamını yitiren Şahin’in cenazesi Pazar günü Ayvacık Pazaryeri camiinde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehir kabristanlığında toprağa verildi.
Cenaze namazı sonrası bir konuşma yapan Başkan Şahin, vefat ağabeyinin dünyaya Down sendromlu olarak geldiğini belirterek, ağabeyiyle beraber yaşadıkları süreci anlattı. Çocukluk yıllarında bu hastalık tam bilinmediğinden dolayı toplumda engelli hastalara karşı bakış açısının çok yanlış şekillerde olduğunu belirten Başkan Şahin, evde ağabeylerine karşı hep sevgi ve şefkat içerisinde yaklaştıklarını ve annelerinin ona bir ömür bir çocuk gibi baktığını söyledi. Şahin ‘Sevgili ağabeyim dünyaya Allah’ın bir emaneti olarak geldi, yine Allah’ın emaneti olarak bu dünyadan ayrıldı. Ona iyi bir şekilde bakabildiysek ne mutlu bize. Bu vesile ile bu dünyadan garip bir şekilde ayrılıp gidenlere, şehitlerimize ve bugün burada aramızda bulunan dostlarımızın da yakınlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Bizleri bu acılı günümüzde de yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Cenaze törenine Ayvacık Kaymakamı Dr. Salih Gelgeç, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Engin, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Turan Tumay, Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Sezgin ve Nazmi Tok, Ak Parti Kadın ve Gençlik Kolu Başkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 


Kaynak: Haber Merkezi