Başkan Ünal şahin 2004 yılında hizmete gelmesinin ardından ilçenin kanayan yarası olan hastanenin olmaması büyük sorun teşkil ediyordu. Hastane kapatılmış, sağlık ocağına dönüştürülmüştü.

İlçede hasta olan vatandaşlar kendilerini tedavi ettirebilmek için en yakınında bulunan Ezine, Çanakkale ve Balıkesir’in Edremit ilçesine gitmek zorunda kaldığını belirti. Başkan Şahin artık vatandaşımıza ilçemizde yeni açılan devlet hastanesinde üç uzman, dört pratisyen, iki diş hekimi, yardımcı sağlık personeli, yaklaşık yüz hizmetlinin hizmet verdiği bir kurum yarattıklarını söyledi. Şahin ‘’ Artık vatandaşlarımız başka il ve ilçelere tedavi için arayış içine gitmeyecekler. Hastalara hizmeti devlet olarak ayaklarına getirdik.’’ dedi.
Başkan Şahin ‘’ Acil şifalar diliyorum’’

Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin Ayvacık Devlet Hastanesinde hasta ziyaretinde bulunarak tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerini sundu. Başkan Şahin ‘’Hasta ve yaşlı ziyaretleri bizin geleneklerimizde, kültürümüzde bulunan güzel örneklerden biridir.’’ dedi. Yatarak tedavi gören hastalarla ve hasta yakınlarıyla tek tek ilgilenen ve bir taleplerinin olup olmadığını soran Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, devletin tüm kurumlarıyla vatandaşının yanında olduğunu belirterek, hastanelerde verilen sağlık hizmetlerinin geçmiş dönemlere göre kıyaslanamayacak kadar kaliteli ve insan odaklı olduğunu vurguladı.

Hasta ziyareti sırasında hastalarla kısa süreli sohbet eden Başkan Mehmet Ünal Şahin, insanın en büyük hazinesinin sağlık olduğuna dikkat çekerek, "İnsanlarımız zaman zaman sağlıklarıyla ilgili sorunlar yaşıyorlar. Ancak hayatın akışı içinde sağlıklı olmak, hastalanmak da insana mahsus bir durumdur. Önemli olan hasta olan vatandaşlarımızın az zararla ve en kısa sürede sağlıklarına kavuşmasıdır" dedi.

Şahin ‘’Yeni kurulan bu hastanemizde ufak tefek aksamalar olabilir ama, verilen sağlık hizmetleri genelde kaliteli. Bakıyorum vatandaşlarımızın yüzünde mutluluk ifadeleri var. Buda beni sonderece memnun ediyor. Biz doğru yoldayız. Bu vesileyle hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Hekimlerimizi ve hastane personelini de başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum" dedi.
 


Kaynak: İHA