Daha önceden askerin omzunda füze ile boğazdan geçen geminin geçtiğimiz ayki geçişinde Rus askerleri sipere yatmıştı. Rus savaş gemisi dün (Perşembe) boğazdan geçerken askerler yine ön güvertede sipere yattı. İstanbul Boğazından ön güvertesinde askerler sipere yatmış halde İstanbul boğazından geçen Rus Donanması’na ait 158 borda numaralı ‘Caesar Kunikov’ savaş gemisi, dün Çanakkale boğazından geçti. Boğaz girişinde Türk Savaş gemisi ile burun buruna gelen Rus gemisi, hızını düşürdü.
 
Olaylı gemiye yakın markaj
Rus Donanması’na ait 158 borda numaralı ‘Caesar Kunikov’ savaş gemisi dün sabah Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Ege Denizi’ne açıldı. Saat 09.30’da Nara burnunu dönen Rus Gemisi, burada Tuzla Sınıfı Karakol Gemisi ‘TCG KDZ Ereğli’ ile karşılaştı. Türk savaş gemisi seyir hızını korurken Rus gemisi hız keserek yavaşladı. ‘Caesar Kunikov’ Çanakkale önlerine kadar bu hızda seyretti. Eceabat önlerinde hızını artıran Rus gemisi, ‘Caesar Kunikov’un boğaz geçişi esnasında, Türk Sahil Güvenlik botu da yakından takip etti. Geçiş esnasında güvertesinde çok sayıda personelin olduğu gözlenen Rus gemisi, boğaz geçişini tamamlayarak Ege denizine doğru yol aldı.
 
Geçtiğimiz Perşembe günü İstanbul boğazından geçen Rus Savaş Gemisi ‘Caesar Kunikov’daki mürettebattın dürbün ile etrafı gözledikleri, bir askerin ön güvertede sipere yattığı, bir askerin de orta güvertede uçaksavarın başında beklediği görülmüştü.


Kaynak: Burası Çanakkale