Projenin başlangıç törenine; İl Müdürü Erdem Karadağ, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Sevim Günel, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Büyükgaga, Ayvacık İlçe Müdürü İsmail Bilir, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Abdurrahman Turgut,   Ayvacık İlçe Genel Meclis Üyesi Turan Tumay, Paşaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Uysal, Paşaköy Muhtarı Ünal Atıcı, İl ve İlçe müdürlüklerinden teknik personeller ve Paşaköy üreticileri katıldı.

Resim
 
İl Müdürü Erdem Karadağ yaptığı açılış konuşmasında; "Uyguladığımız bu proje ile Ayvacık ilçesinde zeytinde ana zararlılardan biri olan zeytin sineğini baskı altına almak, ayrıca bakım yapılmamış olan zeytinliklerde halkalı leke, dal kanseri gibi hastalıklar ile zeytin güvesi gibi zararlılara karşı mücadele yaparak ve budama gibi bakım işlemleri uygulayarak uzun yıllardır verimsizleşen zeytinlikleri ıslah etmek amaçlanmaktadır. Hem organik hem de konvansiyonel üretilen zeytinin kalitesi ve verimi artırılarak yöre çiftçisinin gelir seviyesi yükseltilmiş olacaktır. İl ve ilçe Müdürlüğü teknik personelince çiftçi eğitimleri düzenlenerek yıl boyunca yapılacak olan tarımsal faaliyetler takip edilecektir" dedi.

Resim
 
Törende katılım sertifikalarını alan 180 üreticiye; 1 adet atomizör, 2 adet pülverizatör, 6,5 ton göztaşı, 3.5 ton kireç, 18 ton kompoze gübre ve 12.5 ton organik gübre dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca zeytinde gübreleme ve bordo bulamacı hazırlama konularında çiftçilere uygulamalı eğitim verildi.

Resim

 


Kaynak: Haber Merkezi