İstanbul Offroad Kulübü (İSOFF) offroad disiplininde Türkiye’de koşulacak ilk uluslararası formatta yarışı organize ediyor. 26-29 Ekim tarihleri arasında, Çanakkale’de Truva’nın tarihi dokusunda 4 günlük organizasyon olarak düzenlenen Baja Troia Turkey, 6 ayaklık East European Tout Terrain Series takviminde 5. Ayak yarışı olarak koşulacak.
 
Zorlu yarış yaklaşık 500 km’si özel etaplar olmak üzere toplam 800 km uzunluğunda etapları ile Türk ve yabancı ekiplere heyecanlı bir yarış sözü veriyor. 4 gün sürecek yarışı basın mensupları ve yabancı seyirciler de takip edeceği için rota seçimi Çanakkale bölgesinin tarihi ve turistik olarak en ilgi çekici noktaları göz önüne alınarak belirlendi. Organizasyonun ilk günü 26 Ekim’de Truva Atı önünden seremonik start ile yarışa başlayacak ekipler, Prolog etabının ardından 4 gün boyunca 13 özel etap kat edecekler. Yarışın ödül töreni de 29 Ekim günü yine Truva Atı’nın önünde gerçekleşecek.
 
Yarışa East European Tout Terrain Series’i takip eden İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Fransa, İsrail ve KKTC başta olmak üzere yaklaşık 10 ülkeden ekiplerin katılımı bekleniyor. Uluslararası otomobil sporu tutkunlarının çok iyi tanıdığı İtalyan RALLI ARTekibi,  yarışa 5 araçlık yarış ekibi ve dev servis kamyonu ile katılmak için başvurdu. T1 ve T2 kategorilerinde yarışan Mitsubishi’lerden oluşan FIA onaylı özel homologe 5 yarış araçlık bir ekip halinde Türkiye’ye gelecek RALLI ART, yarışın çıtasının bir kademe daha yükseltecek.
 
Baja Troia Turkey, otomobil sınıfları dışında motosikletlerin de katılımına açık olarak organize ediyor. Ayrıca etapları yarış havasını koklayarak geçmek isteyen offroad tutkunları için Raid sınıfı da açılıyor. İSOFF yetkililerinden aldığımız bilgiye göre motosiklet katılım sayısı 30 ile ve Raid sınıfı katılımı 25 araç ile sınırlanmış.
 


Kaynak: Haber Merkezi