Ayvacık ilçesi sahillerinde kıyaya vuran 300 kilograma yakın uyuşturucu madde ile ilgili Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı operasyonda yakalanan 6 şüpheliden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgilere göre Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde batan teknedeki 1 ton 411 kilo uyuşturucu madde skunk denize saçıldı. Bir uyuşturucu paketinin kıyıya vurmasıyla ortaya çıkan olayın ardından, lodosun da etkisiyle Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahillerine kadar yayılan uyuşturucu paketleri jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi altına toplayarak olayla ilgili soruşturma başlattı.
JANDARMADAN TARİHİ BİR BAŞARI DAHA
Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı bir başarıya daha imza attı. Bölgeye kısa sürede ulaşarak uyuşturucu paketlerini toplayan ve ardından hemen düğmeye basarak olayla ilgili şüphelenilen şahısları yakalanan ekipler bir kez daha takdir topladı.
Kısa süre içerisinde olayla ilgili olarak 6 kişiyi gözaltına alan ve yaklaşık 300 kilogram uyuşturucu maddeye el koyan ekipler, Ayvacık’ta göz açtırmamaya devam ediyor.
Piyasa değeri 66 milyon 300 bin olan uyuşturucu maddenin ele geçirilmesi bölgede bu büyüklükte uyuşturucu madde ele geçirilmesi bakımından ilkler arasına da girdi.

Foto: DHA