Ayvacık Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi ve Çanakkale İl Genel Meclis Başkan Yardımcısı Şerafettin Alkan zeytin üreticilerinin çektiği sıkıntılarla alakalı meclise önerge sundu.
Çanakkale İl Genel Meclisi’nde gerçekleşen toplantıda söz alarak, meclise önerge sunan Alkan, zeytin ağaçlarına zarar veren hastalıkların ile hayvanların araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için önerge sundu. Alkan önergesinde şu ifadeleri kullandı: “Ayvacık ve Küçükkuyu Bölgesi’nde yaklaşık 12.000 hektar alanda 1.680.000 adet zeytin ağacı mevcut olduğu, yaklaşık 6.900 çiftçi ailesinin %90 zeytincilikten geçimini sağladığı bilinmektedir. Ancak son yıllarda artış gösteren zeytin halkalı leke hastalığı, (mantar hastalığı) zeytin sineği gibi çeşitli hastalıklar, zeytinlerimize büyük zarar vermektedir. Bu hastalıklar yaprak dökülmesine ve hasattan önce zeytinlerin dökülmesine neden olmaktadır. Bu durum çiftçiyi zor durumda bıraktığı gibi yüzde 30 ile 40 civarına ulaşan verim ve kalite düşüklüğüne sebep vermektedir. Ayrıca bu durumun zeytinyağı ekonomisine de büyük zarar verdiği bilinmektedir. Yukarıda bahsedilen zeytin hastalıklarının Tarım İlçe veya Tarım İl Müdürlüklerince araştırılacak erkenden çiftçinin uyarılmalı ve gerekli önlemler alınarak çalışmalarının yapılmasını arz ederim”
Zeytin üreticilerinin sorunlarını meclise taşıyan Alkan’a zeytin üreticilerinden de destek gelerek, bu faaliyetin gerçekleşmesinin üreticilerin yararına olacağını belirttiler.