Alanya, 299 bin 464 nüfusu ile Antalya’nın en kalabalık üçüncü ilçesi olarak öne çıkıyor. Akdeniz Bölgesi’nin hızla büyüyen ilçesi Alanya turistik bir ilçe dikkat çekiyor. Doğası, denizi, tarihi eserleri, geniş plajları, kafeleri ve modern otelleri ile “tatil beldesi” denildiğinde ilk akla gelen yerlerden Alanya, Antalya’ya sadedce 135 km mesafede yer alıyor. Antalya’nın turistik ilçelerinden Alanya yurt içi ve yurt dışında pek çok turistin ziyaret ettiği bölgelerden. Özellikle yaz aylarında nüfusun arttığı Alanya ilçesi, turizmin önemli merkezlerinden biri olarak adından söz ettiriyor. Ekonomisi turizm ve tarıma dayalı Alanya’da toplam 102 mahalle var. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, şehrin en kalabalık mahallesi Mahmutlar, en az nüfuslu mahallesi ise Yasirali oldu.  İçenin en uzun güney sahillerine sahip Alanya’yı ön plana çıkaran başlıca yerler ise şöyle; Alanya Kalesi, Kızılkule, Tersane, Tophane ve Ehmedek ve Damlataş Mağarası. Alanya’ya kara, hava, demir ve deniz yoluyla ulaşım sağlamak mümkün. Aynı zamanda Gazipaşa Havalimanı'nın inşa edilmesi ilçenin yıldızını parlattı. Yeni projelerin artış gösterdiği Alanya, yazlık daire aramalarının yüksek olduğu turizm ilçelerinden. Peki, Alanya kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Alanya emlak piyasası hakkında önemli bilgiler…

Alanya kiralık daire fiyatları ne kadar?
Alanya’da iki üniversitenin olması kiralık daire talebini artıran unsuların başında geliyor. Son yıllarda yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler kiralık daire tutmayı tercih ediyor.  Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, Alanya kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 593 TL, maksimum 989 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 791 TL olarak belirtiliyor.

İşte Alanya’da kiralık daire arayanların bilmesi gereken 4 madde:
1. Araştırın
Alanya’da kiralık daire arıyorsanız ilk olarak araştırma yapmalısınız. Alanya’nın hangi mahallesinde oturacaksınız? Bölgede kira fiyatları ne kadardan başlıyor?  Kapsamlı bir araştırma işinizi kolaylaştırabilir.
2. Bütçenizi belirleyin
Kiralık daire için bütçeniz ne kadar? Bütçenizi belirledikten sonra nasıl bir evde oturmak istediğinize karar vermelisiniz. 1+1 dairede mi yoksa 2+1 mi oturmak istiyorsunuz? Kafanızdaki tüm soruları netleştirerek nasıl bir ev istediğinize karar vermelisiniz.
3. Lokasyona dikkat edin
Yaşamak istediğiniz evin hastane, alışveriş merkezi gibi yerlere yakınlığına dikkat etmelisiniz. Örneğin; tutacağınız evin hastane, toplum taşıma araçları ve alışveriş merkezine yakın olması hayatınızı kolaylaştırmanıza büyük katkı sağlar. Diğer taraftan yaşayacağınız yerdeki sosyo-ekonomik durum ve demografik bilgiler de kiralık daire ararken dikkat etmeniz gereken unsurlardan.
4. Kiralayacağınız evi yakından inceleyin
Kiralık daireyi beğendiyseniz yakından incelemelisiniz. Çünkü fotoğraflardan beğendiğiniz o evi yakından beğenmeyebilirsiniz. Dolayısıyla evi yakından inceleyerek son kararınızı vermelisiniz.