Türkiye genelinde ilçe jandarma kuvvetleri arasında başarılı ve yoğun çalışmalarıyla ilk 6 sırada olan Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı göçmen kaçakçılarına ağır darbe vurdu. Ekipler dün ilçe genelinde 3 ayrı operasyonda 85 kaçak göçmen yakalarken, 8 insan kaçakçısı şüphelisi de yakalanarak gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre yasa dışı geçişleri engellemek için çalışmalarını sürdüren Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, ilçe genelinde 3 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Dün akşam saatlerinden bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 85 göçmen yakalandı. İlk operasyon, Ayvacık’ın Behramkale köyü Kuruçeşme mevkiinde gerçekleşti. Bölgede yol kontrolü yapan jandarma ekipleri şüphelendikleri 34 JE 4714 plakalı kamyoneti durdurdu. Kamyonetin kasasında yapılan aramada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 23 Afganistan uyruklu göçmen yakalandı. Diğer operasyonlarda ise Behramkale köyü Kadırga Koyu ve Kuruoba Köyü sahilinde zeytinlikler ve metruk binalara saklanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan, Somali, Sudan ve Irak uyruklu 62 kaçak göçmen daha yakalandı.
Operasyonlarda insan kaçakçılığı şüphesiyle 8 kişi de gözaltına alındı. Toplamda şüphelilerin kullandıkları bir otomobil ve bir kamyonete de el konulurken, otomobil içerisinde insan kaçakçılığında kullanılan 1 bot ve 1 bot motoru da ele geçirildi.
Yakalanan kaçak göçmenler ise, Ayvacık Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.