Ayvacık ilçesinde Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen antepfıstığı aşı ustası yetiştirme kursunda başarılı olan 30 kursiyere sertifikaları verildi.
Ayvacık ilçesinde 5 köyü kapsayan proje kapsamında (Kozlu, Büyükhusun, İlyasfakı, Erecek, Şapköy)  2019 yılı içerisinde 4 bine yakın yabani antepfıstığı (çitlenbik) ağacına aşı yapıldı.
Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından antepfıstığı geliştirme ve yaygınlaştırma projesi kapsamında her yıl aşıcı ustaların yevmiyesi verilmek suretiyle bu proje devam etmektedir.  Son 5 yıl içerisinde toplam 25 bin yabani antepfıstığı(çitlenbik) aşılanarak hem çiftçi hem de ülke ekonomisine katkıda bulunulmuştur.
Ayvacık’ta düzenlenen sertifika verme törenine Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanı Emre Önem, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Karadağ, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitki Sağlıgı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Başak Egesel,  Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Ekici, Ayvacık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuray Çetin, öğrenciler ve üreticiler törene katıldı.
Tören bitiminde ise antepfıstığı bahçelerinde teknik incelemelerde bulunuldu.