İlçede dün gece saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar ve hortum hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgar ve hortumun etkisi ise gün ağırınca ortaya çıktı. İlçeye bağlı Gülpınar, Babakale, Bademli, Koyunevi, Balabanlı, Korubaşı, Bektaş ve Behramkale köylerinde şiddetli rüzgar ve hortum sebebiyle evlerin çatısı uçarken, bazı ahıl ve evlerin de istinat duvarları yıkıldı. Bölgede elektrik direklerinin devrilmesi sebebiyle de dün geceden itibaren bazı köylerde elektrik kesintisi yaşandı.
Ayvacık’ın Kadırga ve Sivrice koylarında şemsiyeler ve şenzoglar uçtu, iskeleler zarar gördü. Bölgede oluşan zarar sebebiyle Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile AFAD ekipleri inceleme başlattı.
Ayvacık’ın Bademli köyünde yaşayan ve oluşan hortumdan dolayı zeytinyağı fabrikasında zarar oluşan Ahmet Erdoğan isimli vatandaş yaptığı açıklamada, “Dün geceden itibaren kötü bir gece geçirdik. Köyümüzde birkaç ev ve ağılda zarar var. Oluşan hortum elektrik direklerini betonuyla beraber yerinden sökmüş. Komple devirmiş. Zeytinyağı fabrikamızın çatısındaki kiremitleri uçurmuş. Bir afet yaşadık. Bölgemize geçmiş olsun. Diğer köylerde de hasar olduğunu gördük. Ciddi bir felaket oldu. İnşallah bir daha yaşamayız” dedi.
Bektaş Köyü Muhtarı Halil Erdemir, "Gece 01.00 sularında hortum başladı. Fırtınayla beraber köyümüze çeşitli yerlere zarar verdi. Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, elektrik hatları zarar gördü. Çok şükür can kaybımız yok. Sadece maddi hasarla olayı atlattık. Şu anda AFAD, çevre şehircilik ve özel idareye bağlı ekipler çalışmalara devam ediyor" diye konuştu.
Bektaş köyü, Sivrice Koyu'nda esnaflık yapan Ahmet Güneş ise, "Her şey bir anda yaşandı. Kasırga iskeleleri, şezlongları ve şemsiyeleri uçurup denize attı. Allah beterinden saklasın. Çok korktuk" diye konuştu.
Ayvacık’ın Bektaş köyünde ise bir otomobilin üzerinde kiremit düşmesi sebebiyle otomobilde maddi hasar oluşurken, Koyunevi köyünde aliminyum çatının uçup parçalara ayrılıp köye dağılması sebebiyle 1 kişinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.