Çanakkale 1. Amatör Ligi’nde play-off oynama hakkı kazanan fakat koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında play-off maçlarının oynanmama kararı sonrasında Çanakkale İl Futbol Tertip Kurulu, Ayvacık Belediyespor’un önümüzdeki sezon Çanakkale 1. Amatör Ligi’nde olmasını kararlaştırdı.
Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, “Çanakkale Futbol İl Tertip Kurulu ile yapmış olduğu tele konferans toplantısı sonucunda, Futbol İl Tertip Kurulunun tamamının ortak kararı ile yani oy birliği ile 1 Amatör ligde ilk iki sırada
bulunan GÜNEYLİSPOR ile Ç.BARBAROSSPOR takımlarının süper amatör lige çıkarılmasına ve son iki sırada bulunan ve küme düşmesi kesinleşen YEŞİLBAYRAMİÇSPOR ve Ç.ARSLANCASPOR Takımlarının bir alt lige düşmesi, düşürülmesi konusunda karar alınmıştır.” denildi.
Geçtiğimiz sezon 38 puan toplayarak ligi 5. sırada tamamlayıp, süper amatör kümeye yükselmek için play-off oynama hakkı kazanan Ayvacık Belediyespor da bu karar sonrasında önümüzdeki sezon yeniden Çanakkale 1. Amatör Lig’te yer alacak.

Haber: Sedat Uz