Ayvacık ilçesine Van’dan gelen bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından şimdi de Küçükkuyu Belediyesi’nde çalışan bir çalışanda koronavirüs tespit edildi. Koronavirüs testi pozitif çıkan bir bayan çalışanın görüştüğü bazı belediye çalışanları da önlem amacıyla 14 gün süre ile evlerinde karantinaya alındığı öğrenildi.
Beldede olayın duyulmasının ardından Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan da kendi sosyal medya aracılığı ile bir açıklamada bulundu. Balkan açıklamasında, “Ülkemizi ve dünyamızı son 4 aydır etkisi altına alan Koronavirüs hastalığı halen yayılmaya devam etmektedir. Ne yazıkki belediyemizin idari kısmında görev yapan ve Edremit'te ikamet eden bir personelimize şehirdışında katılmış olduğu bir cenazede koronavirüs hastalığı bulaştığı tespit edilmiştir. Bu durumu haber alır almaz ilgili sağlık kurumları ile iletişime geçerek gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Alınan tedbirler kapsamında idari bölümde görev yapan bazı çalışanlarımızın karantinaya alındığını sizlerle paylaşmak isterim.” ifadelerini kullandı.
Koronavirüs tehlikesinin yaşandığı beldede filyasyon ekipleri kısa sürede tedbirlerini alırken, yetkililerden de uyarı geldi. Yetkililer, sosyal mesafe ve maske kuralına uyulması konusunda uyarılarda bulunarak, vatandaşların dikkatli olması ve tedbirlere uyması gerektiğini belirtti.
 
Haber: Sedat Uz