Alkan konuşmasının tamamında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin ve dünyamızın etkisini halen daha tam olarak atlatamadığı korona virüs salgını sürecinde yerli üretimin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu anladık. Yine bu süreçte halkımızın finansal olarak yaşadığı zorlukları da üzülerek takip ettik. Vatandaşlarımızın ekonomik durumunu kalkındırmak için aslında Ayvacık ilçesinde yapabileceğimiz çok şey var.
Örneğin ilçemizde hayvancılık önde gelen mesleklerden birisidir. Kazdağlarında otlanan büyük ve küçükbaş hayvanların etleri daima lezzetlidir. İlçemize kazandırabilecek bir entegre et tesisi hem bölgede yaşayan vatandaşlara istihdam sağlar hem de hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimiz gönül rahatlığı ile o tesisten faydalanabilirler” dedi.
“KEÇİ PEYNİRİMİZ MARKA OLABİLİR”
Alkan Ayvacık’ta ürülen keçi peynirinin marka olabileceğini ifade ederek, “Ayvacık’ta Organik Kırmızı Et Üreticiler Birliği halen mevcut onu da söylemek istiyorum. Ayrıca bir başka örnekte ilçemizde oldukça yoğun üretimi olan keçi sütünden yapılan peynir önce ülkemize sonra da dünyaya tanıtabilecek bir marka haline getirmek olabilir. Nasıl ki günümüzde Ezine Peyniri dünyaya bilinirliği bulunan bir ürün haline geldiyse Ayvacık’ın da keçi peyniri aynı yere gelebilir. Bunu sağlamak için de yine bir üretim tesisi kurulabilir. Bizler ne şanslıyız ki tarihi şanlı toprakları bereketli bir bölgede yaşıyoruz. Gülpınar, Tuzla ve Kösedere ovaları ilimizde bulunan en bereketli yerlerden bazılarıdır. Bu bölgede ilk hedef olarak özellikle domates yetiştiriciliği teşvik edilebilir. Üretimin artmasıyla o bölgede bir salça veya sebze konserve fabrikası açılacak bölgedeki ekonomik sıkıntılar giderilebilir. Sadece tarihi değil coğrafi güzellikleri ile de gündemde olan bir bölge olan Ayvacık ilçemiz sahilleri ile ilimizde turizm konusunda önde gelen yerlerden biridir. Lakin uzun zamandır Assos Behramkale Kadırga Koyu ulaşım sorunları ile de gündemdedir. Bu bölgelere olan ulaşımın iyileştirilmesi halinde bölgedeki turizm işletmeleri daha da rahat hareket edeceklerdir. Bunların yanı sıra Küçükkuyu beldemizde bulunan termal su kaynakları değerlendirilmelidir. Her ne kadar Küçükkuyu’da yazın turizm olsa da kışın orada iş yapan esnaflar sıkıntı yaşamaktadır. Halbuki o bölgeye bir termal turizm tesisi açılsa yaz-kış beldemiz esnafı iş yapabilir. Ayrıca bölgeye Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından bir yüksekokul kazandırılması da yararlı olacaktır.”
“İLÇE MİNİBÜSLERİNİN MERKEZE GİRMESİ İÇİN SORUNUNU ÇÖZMEMİZ LAZIM”
İlçe minibüslerinin Çanakkale merkeze girmesi gerektiğini konuşmasında dile getiren Alkan, “Bu ilçe minibüslerinin merkeze girmeme durumu var. Bu daha önce de olmuştu. Gerekli müdahaleler yapıldı fakat şimdi yine tekrar mahkeme kararı falan varmış. Bütün ilçe minibüsleri şehit merkezine girmeyecek büyük ihtimalle. Bu hepimizi ilgilendiren bir konu. Onun için el birlik bütün İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarım nereye gideceksek Sayın Valimizle mi görüşeceğiz Belediye Başkanıyla mı görüşeceğiz bu konuyu gündeme getirmemiz lazım. Vatandaş zor durumda kalacaktır. Adam nasıl gelsin çevre yolundan garaja inecek hem bu taraftan gelen hem o taraftan gelen merkeze nasıl gelecektir. Bir sorun olacaktır. Bunu gündeme getirmek istedim.” dedi.

Haber: Sedat Uz