Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon toplantısı Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında Deniz Polisevi’nde gerçekleştirildi.
 
Toplantıya; Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, kaymakamlar ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon toplantısında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nuray Gümrükçü tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyon Çalışmaları ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.
 
Yapılan bilgilendirmelerin ardından değerlendirmede bulunan Vali İlhami Aktaş, Çanakkale’de başta Valilik olmak üzere, adli ve askeri birimler ve bütün kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, STK’lar ve vatandaşlarla birlikte iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışarak kadına yönelik şiddetle mücadelede çok daha olumlu bir netice alınacağını ifade etti.
 
Kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik çalışmaların etkili ve kapsamlı bir şekilde sürdürüleceğini vurgulayan Vali İlhami Aktaş, Çanakkale genelinde kadına karşı şiddete sıfır tolerans ilkesi ile hareket edilmesi gerektiğini belirtti.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi