Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ege Ekonomik Forumu'na online olarak katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Ayvacık ilçesi Tuzla bölgesinde hayata geçecek olan Jeotermal Enerji ile Isıtmalı Sera OSB müjdesini verdi.
 
115 Ürünün üretildiği Türkiye Tarımının Lokomotif şehirlerinden biri olan, 45 ürün üretim miktarı ile Türkiye'de ilk on içinde yer alan ve Kapya Biber, Şeftali, Nektarin gibi 8 ürünün üretiminde Türkiye'de en fazla üreten 1. sıradaki il konumunda olan Çanakkale’ye 30 Kasım – 4 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşen Ege Ekonomik Forumu’nda Çanakkale Jeotermal Enerji İle Isıtmalı Sera OSB'si ile ilgili müjde veren Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, şunları kaydetti:
 
"Tarıma Dayalı OSB'nin müjdesini de sizlere vermek istiyorum. Çanakkale Jeotermal Enerji İle Isıtmalı Sera OSB'sinin yatırımına da başlıyoruz" diye konuştu.
 
Çanakkale İli Ayvacık ilçesi Tuzla bölgesinde gerekli altyapı oluşturulduğunda hayata geçecek ve Çanakkale’yi kısa sürede sera üssüne dönüştürecek olan jeotermal sera alanı, Çanakkale’nin tarım alanında ihracatına ivme kazandırıp uygun fiyatlı tarım ürünlerini de vatandaşlara ulaştıracak.


Kaynak: Haber Merkezi