Pandemi sürecinde Çanakkale’deki vaka sayılarının azaltılması yönünde alınacak tedbirler, aşılama faaliyetlerinde gelinen son durum ve Dinamik Denetim Sürecinin görüşüldüğü İl Pandemi Kurulu Toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Deniz Polis Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Kd. Bn. Ercan Oran, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı,  kurum müdürleri ve STK’lar katıldı.
 
Toplantıda; pandemi sürecinde il genelindeki son durum,  yapılan denetimler ve pandemi ile mücadele sürecinde uygulanan tedbirler hakkında değerlendirildi. Toplantıda; Çanakkale ilinde Koronavirüs pandemisinin başlangıcından bugüne kadar yapılan testler ve sonuçları, vaka durumu, tedavi süreçleri, aşılama faaliyetlerinde gelinen son durum ve filyasyon çalışmaları ile ilin genel pandemi süreci hakkında Halk Sağlığı Başkan V. Uzm. Dr. Aslı Okan tarafından sunum yapıldı. Toplantı görüş, öneri, ihtiyaç ve taleplerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi