AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile doğalgaz konusunu görüşen Tok, Ayvacık’a doğal gaz getirilmesi konusunda son noktada bulunduklarını söyledi. Ramazan Bayramı sonrasında müjde vereceklerini söyleyen Tok’un ardından AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da bu konu hakkında açıklamada bulundu.
Turan açıklamasında, Çanakkale’nin tüm ilçe ve beldelerine doğal gaz getirilmesi için yoğun bir şekilde çalışma yaptıklarını söyledi. Turan, Ayvacık’a doğal gaz gelmesi konusunda Ramazan Bayramı’ndan sonra mesafe alınacağının müjdesini verdi.
Turan açıklamasında,  “Ayvacık; tarihiyle, doğasıyla önemli bir turizm kentimiz. Söz konusu hemşehrilerimize hizmetse asla geri durmayız. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile birlikte Ayvacık’ımıza doğal gaz getirilmesi konusunda girişimlerimizi sürdürüyoruz. Uzun süredir takip ettiğimiz bir konu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız, EPDK ve ilgili kurumlarımız ile görüşüyoruz. Ayvacıklı hemşehrilerimiz Ramazan Bayramı’ndan sonra müjdemizi beklesin. Yakın zamanda Gelibolu’ya doğal gaz gelmesi için EPDK ile yaptığımız görüşmede Gelibolu Belediye Meclisince ivedi olarak karar alınması halinde 2022 yılı beklenmeden bu yaz doğalgaz yatırımına başlanacağının sözünü almıştık. Sıra Ayvacık’ta. Gelibolu’yla birlikte Ayvacık’a aynı tarihte doğal gaz gelmesini istiyoruz.” dedi.
Ayvacık’a doğalgaz getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Tok, “Bayram sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan bu konu hakkında müjdeyi bize verecektir. İnşallah kısa sürede ilçemizi doğalgaz ile buluştururuz. bu konu hakkında büyük destek veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a ve Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na teşekkür ederiz” dedi.

 


Kaynak: Haber Merkezi