Geçtiğimiz gün Meteoroloji tarafından uyarıda bulunulan kuvvetli rüzgar, bu sabah Çanakkale Ayvacık'ta ağaçların devrilmesine sebep oldu. Sahil köylerinde şiddetli derecede hissedilen rüzgarın merkezdeki ağaçları devirerek çöp konteynırlarını dağıtmasının ardından belediye ekipleri, çevre düzenlemesi çalışması yapıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden, "RÜZGAR: Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa), İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Çanakkale ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." şeklinde uyarı yapılmıştı.


Kaynak: Haber Merkezi