Ayvacık Muhtarlar Derneği’nde mevcut başkan ve Baharlar köyü muhtarı Gürcan İşcan ile Gülpınar muhtarı Erhan Cantürk’ün dernek başkanı olabilmek için sandık başına gitti. Ayvacık Belediyesi Konferans Salonu’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, divan Başkanlığı’na Behram Muhtarı Numan Türkay seçildi. Ardından ise faaliyet raporlarının ibrazı sonrasında kapalı oylamaya geçildi. Oylama sonucunda  dernek başkanlığına yeniden Gürcan İşcan seçildi.
Derneğin seçim kararı almasının ardından kongre mayıs ayında yapılacaktı. Kongrelerin yapılmasının pandemi sebebiyle kısıtlanmasının ardından dernek seçimi 18 Haziran tarihine alındı. 2 aday da yönetimini hazırlayıp seçim çalışmasına başlayarak sandığa gitti. 68 köy ve mahalle muhtarının bulunduğu dernekte 66 köy ve mahalle muhtarı oy kullandı. 66 oydan 63’ü geçerli sayıldı. Mevcut başkan Gürcan İşcan 37 oy, diğer aday Erhan Cantürk ise 27 oy aldı.
Ayvacık Belediye Başkan Vekili Kıymet Yalçıner, Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Tok, CHP İlçe Başkanı Emre Öz’ün de katıldığı seçimde konuşan Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Gürcan İşcan, katılımcılara teşekkür ederek seçimin hayırlı olmasını diledi.
Seçimde başkanlığa seçilen İşcan’ın yönetim kurulu asil üyeleri; Süleyman Çelik, Ergün Polat, Vahdet Kozak, Hüseyin Uysal, İbrahim Uysal ve Selami Yavuz’dan oluşurken, denetim kurulu asil üyeleri ise; İsmail Doğan, Alaaatin Demir ve Abdurrahman Koç’dan oluştu. (Haber: Sedat Uz)

Açıklama yok.
Açıklama yok.