İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Deniz Polis Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay,  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcıları Hakkı Uzun ve Ali Muhiddin Varol, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan,  AFAD Müdürü İbrahim Tarı ve koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.
 
Afet Müdahale planın da ana ve destek çözüm ortağı kurumlar tarafından afet öncesi, esnası ve sonrasında yürütülmesi gereken faaliyetler, ilimizin afet risk ve tehlikeleri, ilimizde meydana gelebilecek her türlü olay karşısında uygulamaya konulacak planlar ve afet yönetimini ilgilendiren konuların görüşüldüğü toplantıda; İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı tarafından olası afetlere karşı yapılan hazırlıklar ve ilimizde yakın tarihte meydana gelen depremlerden bugüne kadar yapılan afet çalışmaları, afetlere hazırlık yılında afetler öncesi risk azaltma çalışmaları, AFAD gönüllülüğü kapsamında ilimizde gerçekleştirilen eğitimler ve geri dönüşleri, TAMP Planı kapsamında ana ve destek çözüm ortağı kurum ve kuruluşlarla afet öncesi, sırası ve sonrasında yürütülmesi gereken faaliyetler hakkında İl Afet Müdahale Planı bünyesinde bulunan koordinasyon kurulu üyelerine bilgiler aktarıldı.
 
Çanakkale’de kurumların olası afet durumlarında faaliyet alanlarının belirlenerek planların güncellendiğini belirten Vali İlhami Aktaş, “Her türlü afete karşı gerekli tedbirleri almalı, olası afetlere karşı yapmamız gerekenleri zamanında doğru şekilde yapmalıyız. Afet ve acil durum hallerinde eldeki verileri doğru değerlendirmeli ve alınması gereken tedbirleri belirleyerek, tedbirleri doğru bir şekilde uygulamalıyız” dedi. Toplantı, yapılan sunumun ardından görüş ve önerilerle son buldu.
 


Kaynak: Haber Merkezi