Bölgenin yarından itibaren balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini kaydeden Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin açıklaması şöyle;
“Yarın (28.12.2016 Çarşamba) Bölge genelinin yağışlı geçeceği; yağışların kıyılarda yağmur (kuzey kıyılarda karla karışık yağmur), iç kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.
29.12.2016 Perşembe Günü: Aydın'ın güneybatısı dışında kalan yerlerin yağışlı geçeceği, yağışların genel olarak kar, İzmir'in güneybatısında yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı beklenmektedir.
Kar yağışının Manisa'nın kuzey ve doğusu ile Balıkesir'in ve Çanakkale'nin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
30/31.12.2016 Cuma- Cumartesi Günleri: Çanakkale'nin doğusu ile Balıkesir'in kuzey ve doğusunun kar, kıyılarının karla karışık yağmurlu geçeceği beklenmektedir.
Yağışla birlikte hava sıcaklığının azalarak mevsim normallerinin 6 ila 9°C altında seyredeceği, Pazar gününden itibaren artacağı;
Kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette esecek rüzgarın, yarın (Çarşamba) geceden Cuma sabahına kadar bölgenin kuzey ve batısında kuvvetli (35-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına (55-65 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.
Kuvvetli kar yağışı, buzlanma, don ve fırtınaya karşı sürücüler başta olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”


Kaynak: Haber Merkezi