Ayvacık ilçesinin Tuzla köyü Muhtarı ve sebze üreticisi Necdi Ceylan,  500 dönümlük alana ektiği meyve ve sebzeleri yurt dışına ihraç ediyor.
Ayvacık ilçesinin Tuzla Ovası ve Söğütlü ovalarında yetişen sebzeler yurt dışına ihraç edilmeye başlandı. Sebze ağırlıklı olarak üretilen mallar Ayvacık ilçesinde paketlenip, yurt dışındaki tüketicilere yollanıyor. Özellikle biber, dolmalık biber, patlıcan, taze fasülye ve domates gibi ürünler tarlalarda toplanıp, Ayvacık ilçesinde paketleniyor ardından ise Bursa’ya götürülüyor. Bursa’dan sonra tekrar paket olan ürünler Avrupa’ya yollanıyor. Ayvacık Tuzla Ovası ve Söğütlü ovalarında 500 dönümlük bir alana sebze eken Tuzla köyü Muhtarı ve sebze üreticisi Necdi Ceylan, “Ayvacık ve Tuzla bölgesinde bu yıl 500 dönümlük bir alanda biber, dolmalık biber, patlıcan, taze fasulye ve domates gibi ürünler ektik. Bu yılki mahsulden de memnun kaldık. Sadece şahsım adına bu yıl 5.000 bin ton sebze üretimi gerçekleştiriyoruz. Ayvacık için güzel bir üretim oluyor. Bu yılki verimle beraber Ayvacık ilçesinde topladığımız bu ürünleri paketliyoruz. Bazı ürünlerin de ayrıştırmasını yapıyoruz. Ardından bu ürünler yurt dışına ihraç oluyor. Ayrıca bu yıl elde ettiğimiz ürünlerden de artanlar ve görünüm olarak şekil almayan ürünleri de vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bu konuda da bizlere destek veren Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram da teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl hedeflerimizi daha da yükseltmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
AYVACIK SEBZELERİ MARKA OLUYOR
Ayvacık’ta üretilen sebzelerin marka haline gelebileceğini söyleyen Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram ise, üreticiye her zaman destek olduklarını belirtti. Ayvacık’ta üretilen ürünlerin ekonomik olarak  üreticiyi tatmin etmesi gerektiğini ifade ederek, “Ayvacık’ta üretilen sebzeler marka oluyor ama üreticiye de bir ekonomik getiri getirmesi lazım. Üretilen ürünler üreticinin elinde kalmasın. Bizler de üreticiye her konuda destek olmaya çalışıyoruz” dedi.