Cumartesi öğle saatlerinde başladı merkez üssü Ayvacık Gülpınar’daki sarsıntılar. Saat 15:47’de 2,2 şiddetiyle ilk sarsıntı, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) verilerine yansıdı. Sonrasında da büyüklükleri 2,0 ile 3,3 arasında değişen çok sayıda irili ufaklı sarsıntı meydana geldi. Gülpınar’ın dışında, merkez üsleri Ayvacık’a bağlı Yukarıköy, Balabanlı Çamkalabak, Tuzla, Babakale, Koyunevi, Korubaşı, Kocaköy ve Tabaklar’da da hafif şiddetli depremler oluştu.
 
Art arda korkutan depremler
Ancak Cumartesiyi Pazara bağlayan gece saat 01: 38’de 4,8 büyüklüğü ile en büyük deprem meydana geldi. Gülpınar’da, Tekirdağ’dan bile hissedilen sarsıntı çok sayıda vatandaşı sokağa döktü. Ardından artçılar devam ederken Pazar sabahı saat 07:03’te 4,3 şiddeti ile ikinci büyük sarsıntı meydana geldi. Saat 09:03’te 3,9 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Cumartesi günü öğle saatlerinden bu yana bölgede 40’tan fazla sarsıntı olduğu raporlara yansırken, vatandaşlar büyük tedirginlik yaşadı.     
 
Herhangi can ve mal kaybı yok
Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, depremler ve devamındaki sarsıntılar ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bölgede 40'a yakın deprem olmuş. Ayvacık kayaçların üzerinde olduğu için bu depremlerden ikisini hissettik. Ayvacık deprem hadiselerini pek yaşamayan bir yer. Bu nedenle de halkımız tedirgin olabiliyor. Biz de depremleri takip ediyoruz. Herhangi can ve mal kaybı yok” dedi.
Haber: Ersan KÜÇÜKKURU
 
 


Kaynak: Haber Merkezi