Çanakkale’de uzun süre AK Parti’de çeşitli görev ve sorumluluklarda bulunan Orçun Oktay’ın AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyeliğinden alındığına ilişkin haber siyasi kulislerde günün konusu haline geldi.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde okuduğu dönemde AK Parti ile siyasete atılan Oktay, 2007 yılına kadar üniversite birim başkanlığı yapmıştı. 2007 seçimlerinde İl SKM Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken 2008-2015 yılları arasında AK Parti’de Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunmuştu.
 
Orçun, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adaylığını açıklamış ancak listelerde kendine yer bulamamıştı. 2015 2015 yılında Genel Merkez Gençlik Kolları Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi seçilerek milletvekili olarak olmasa da Çanakkale’den Ankara’ya gitme başarısı göstermişti.
 
Ancak, 2017 yılı Orçun Oktay’a uğurlu gelmedi ve yaklaşık bir yıldır devam ettirdiği Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyeliğinden alındı. AK Parti tarafından açıklandığı iddia edilen bu ani karar Çanakkale’de soğuk duş etkisi yaptı.
 
1987 yılı İstanbul doğumlu olan Orçun Oktay, Çanakkale eski Milletvekili ve aynı zamanda şuan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Daniş’e yakınlığıyla tanınan siyasi bir isim olarak öne çıkıyordu.
 
2005 yılında Kurduğu Orçun Sigorta Aracılık hizmetleri ve danışmanlığı şirketi ile kısa sürede yükselen Oktay, 2013 yılından buyana da Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Divan Katip Üyeliği yapıyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi