9 günlük Ramazan Bayramı tatilini geçirmek üzere Ayvacık sahillerinde kıyısı bulunan yerlere akın eden vatandaşlar, otel, pansiyon ve evleri doldurdu.
86 kilometre sahili sebebiyle Ramazan Bayramı tatilini sahil bölgelerinde geçirmek isteyen birçok kişi Ayvacık sahiline akın etti. Arife günü itibariyle Ayvacık sahillerine gelmeye başlayan vatandaşlar, sahilleri doldurdu. Kış aylarında 300-500 kişinin yaşadığı beldelerde, Ramazan Bayramı ve 9 günlük tatil dolaysıyla, otel ve pansiyonlar tamamen doldu. Sahil şeridinde kiralık evler de dolunca, birçok kişi kalacak yer bulamadı. Bunun üzerine bayram tatilini Ayvacık geçirmek isteyen on binlerce kişi, araçlarda ve kurdukları çadırlarda konakladı. Hava sıcaklığını 35 derecenin üzerinde olduğu Ayvacık sahillerinde işlemeler bayramda nefes aldı.
"REZERVASYONLAR TAHMİN EDİLENİN ÜZERİNDE"
Ayvacık sahillerinde günü birlik tesis işleten bir vatandaş, "Bayramında yoğunluk bekliyorduk ancak bu kadar bir yoğunluk beklemiyorduk, hükümetin 9 günlük tatil etmesinin ardından rezervasyonlar tahmin edilenin üzerine çıktı. Birçok tesiste şuan yer bile yok. Bununla beraber, kiralık evlerde de yer yoğunluk yaşanıyor." Dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi