Çanakkale Belediyesi tarafından 6 ay önce uygulamaya konulan 'Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ve Bisiklet Kullanımını Teşvik' projesi (ÇABİS), 2 bin 150 üyeye ulaştı.
Kentin 5 farklı noktasına, akıllı bisiklet kiralama istasyonları kuruldu. Geçen zamanda üye sayısı 2 bin 150 kişiye ulaştı.
Akıllı bisiklet kiralamak isteyen vatandaşlar, Golf Çay Bahçesi, İskele, Çanakkale Belediyesi Hizmet Binası, Barış Kordonu ve 75. Yıl Parkı bölgesinde 7/24 hizmet veren akıllı bisiklet kiralama istasyonlarından bisikletleri ÇABİS üye kart veya kredi kartı ile kiraladı. Kiralama yapılabilmesi için ÇABİS Kart'ta en az 5 TL bakiye bulunması gerekirken, abonman kart ücretinin 6 TL olarak belirlendiği ifade edildi. Akıllı bisiklet tarifesinde ise 0-1 saat aralığı 1.50 TL, ilk 1 saat sonrasındaki her saat için 1 TL olarak ücretlendiriliyor. Kullanıcılar akıllı bisikletleri en fazla 24 saatliğine kiralayabiliyor. 16 saat sonunda kullanıcı sistem üzerinden SMS yoluyla uyarılarak, bisikletin kullanım süre sınırı hatırlatılıyor.


Kaynak: Haber Merkezi