Hain darbe girişimcilerinin zorla bildiri okuttuğu, TRT spikeri ile de o geceye ilişkin yaşanılanları konuşan Akıncı, “Çanakkale’ de Onursal başkanlığını yaptığım Gazeteciler Cemiyeti’ mizin dev projesine ilişkin yaptığımız davetlere olumlu yanıtlar aldık” dedi.

Dev Buluşmadan Mesajını verdi;
'Bu bir rejim değişikliği değildir…!'

Başkent Ankara’ da gerçekleşen ‘Büyük Medya Buluşması’,  Devletin zirvesinden gelen mesajların verildiği adres de oldu.

TBMM'nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla,  Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen "Büyük Medya Buluşması" nda, Boğaz medyayı, yönetim kurulu Başkanı, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Onursal başkanı da olan Gazeteci İsmet Akıncı temsil etti.

"Medya ve Demokrasi" konulu toplantıda, çeşitli illerden gelen radyo ve televizyon temsilcileri bir araya gelip, Güçlü Medya fotoğrafı verdi.

Buluşmanın konuğu Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, konuşmasına bir önceki gün kutlanan 13 Şubat Dünya Radyocular Günü'nü tebrik ederek başladı.

Başbakan yardımcısı Kurtulmuş, Anadolu’ nun dört bir yanından gelen Medya temsilcilerine, "Türkiye'de çok sesli medyanın ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz gecesi gördük" diyerek anlamlı bir de mesaj verdi.

“Türkiye'de çok sesli medyanın ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz gecesi gördük" diyerek, Tçrk medyasına olan mesajını tekrarlayan Kurtulmuş, önceki darbe teşebbüslerinde kamu yayıncısını eline geçirenlerin diledikleri şekilde bu kuruluşu darbenin borazanı haline getirebildiğini, bu sayede de sokakları istedikleri gibi şekillendirebildiklerini anlattı.

O karanlık gecede medyanın önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkati çeken Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş,

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, medya kuruluşlarının yayınlarına katılarak bunun bir darbe teşebbüsü olduğunu ifade etmesi, Sayın Başbakanımızın, bizlerin medya kuruluşları üzerinden bu darbeye karşı duruşumuz, Türkiye'de darbenin kaderini, gidişatını değiştirmiş ve çok şükür millet o gece cesaretle Türkiye'yi uçurumun kenarından çekip almıştır. Bu vesileyle bir kere daha o gece demokrasiye destek veren bütün yayıncı kuruluşlarımıza, ulusal ölçekte yayın yapan televizyonlarımıza, yerel ölçekte yayı yapan televizyonlarımıza, radyolarımıza, internet sitelerimize, demokrasinin yanında duran bütün medya kuruluşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

15 Temmuz'un Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Başbakan yardımcısı Kurtulmuş;

"Türkiye böylece çok sesli bir medyaya sahip olmanın, demokrasiyi nasıl desteklediğini çok açık bir şekilde görmüştür. Biz de elimizden geldiğince, 'Medyanın gösterdiği bu duruşa karşı devlet olarak hükümet olarak ne yapabiliriz?' sorusundan hareketle önce RTÜK paylarının yüzde 3'ten 1,5'e indirilmesini kararlaştırdık, bunun faydası olduğu kanaatindeyim.

YEREL MEDYA İÇİN PROJEMİZ VAR
Şimdi yerel medya üzerinde birtakım düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda sizlerin tekliflerini de dikkate alacağız. Basın İlan Kurumunun ücret tarifesinin yeniden düzenlenmesi önümüzde. Orada iyi bir ayarlama yapacağımızı ümit ediyorum. Bütün imkanlarıyla, bu sürede milletin, demokrasinin yanında durarak Türkiye'ye destek olan bütün yayıncı kuruluşlarımıza, bu imkanlardan istifade edebilmeleri için önlerini açmaya gayret edeceğiz."
Kurtulmuş, önceki darbe teşebbüslerinde kamu yayıncısını eline geçirenlerin diledikleri şekilde bu kuruluşu darbenin borazanı haline getirebildiğini, bu sayede de sokakları istedikleri gibi şekillendirebildiklerini hatırlattığı konuşmasında;  16 Nisan'da güçlü ve büyük bir Türkiye için milletin "evet" diyerek yoluna devam edeceğine de vurgu yaptı.

 Başbakan yardımcısı Kurtulmuş;  "Bu halk oylaması, nihayetinde dünyanın sonu değildir. Bir halk oylamasına gidiyoruz. Halkın temsilcileri TBMM'de 339 oyla 'evet' demiş ama anayasa değişikliğine yeterli bir oy değil, şimdi millete gidiliyor. Millet, kararını verecek. Dolayısıyla yapılan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı verilen bir hükümet sistemi değişikliğine gitmektir. Bu, bir rejim değişikliği değildir. Bu meseleyi bir rejim değişikliği olarak ortaya koymak, hakikatleri çarpıtmaktır. Eğer, 'Egemenliğin kaynağı millettir' diyorsak rejim tartışması da çoktan bitmiştir. Ümit ediyoruz ki millet burada olumlu bir adım atarak yoluna devam edecektir" ifadelerini kulandı.

Büyük Medya Buluşması’nda, büyük Türkiye mesajını da tekrarlayan Kurtulmuş;

"Türkiye güçlü şekilde yoluna devam edecek" dedi.

Ortadoğu'daki bölünmeye karşı duracak yegane ülkenin Türkiye olduğunun altını çizen Başbakan yardımcısı; bu yüzden deTürkiye'nin ayaklarından bağlanmak, Türkiye'ye prangalar vurulmak istendiğini söyledi.

Türkiye'nin, bölgede oynanan oyunu bozacağını belirten Kurtulmuş, "Türkiye, 15 Temmuz akşamında olduğu gibi büyük, güçlü Türkiye istikametinde yürüyüşüne devam edecektir" sözleri ile de alkış topladı.

Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş’ un da yer aldığı Büyük Medya Buluşması’nda, Çanakkale medyasından Boğaz medya Yönetim kurulu başkanı İsmet Akıncı’ da yer aldı.

Türkiye genelinde bir çok radyo ve televizyoncunun katıldığı Büyük Medya Buluşmasına ilişkin konuşan Akıncı;
“Anadolu’ nun bir çok il ve ilçesinden yoğun katılımın olduğu Büyük Medya Buluşması (Medya ve Demokrasi) ‘nda, biz de Boğaz Medya ailesi olarak yerimizi aldık.

Türkiye’ nin bir hainliği yaşadığı 15 Temmuz gecesi, Boğaz Medya Türkiye’ de belki de FETÖ’ cü hainlere karşı dik duran yayınları ile göze çarpan tek Yerel medya kuruluşuyduk.

Bu geceye ait arşivimizdeki detayları, Anadolulu meslektaşlarımız ile de paylaştık. FETÖ’ cü Hainlerin TRT spikerine sözde darbe bildirisini zorla okuttuğu Tijen Karaş ile de tanışıp, o geceye ilişkin konuştuk.

FETÖ’ cü hainlerin, darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın Milletini sokağa çağırmasını Türkiye ile paylaşan  Hande Fırat ile de Medya buluşmasında bir araya geldik.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Onursal Başkanı olarak,  Başkentten üst düzey isimlere yaptığımız Çanakkale davetine olumlu yanıtlar aldık. Şehitler coğrafyasında önemli bir etkinlik için Başkentten konuklarımız olacak. Millet iradesine kalkışanlara verilen, Osmanlı tokadından farksız o gecenin unutulmayanlarını, Çanakkale’ de ‘Çanakkale Ruhu Şahlandı’  diye tüm dünyaya haykıracak bir proje ile anlatmayı planladığımızı duyan her isim, Bu etkinlikte var olacağını söyledi” diye konuştu.

Hainliğin yaşandığı o kara gece, Savaş uçaklarından atılan Bombalarla vurulan Gazi meclisi de ziyaret ettiğini aktaran Akıncı, “O gecenin izleri, gelecek neslimize ibret olsun diye öylece duruyor. Bu hainlik karşısında, Çanakkale Ruhunu canlı tutan Türk Milletinin bir ferdi olarak, ve de bir Çanakkaleli olarak Darbeci zihniyete her daim karşı duracağımızı, Anadolulu meslektaşlarımız ile Başkentte haykırdık” diye konuştu.

Duygu Doğan
 
 


Kaynak: Haber Merkezi