Öykü yarışması şartnamesi katılım koşulları ise şöyle; “Yarışma üç kategoride yapılacaktır. Bu kategoriler; ilkokul, ortaokul ve lisedir. Öyküler daha önce basılmamış ve ödül almamış olmalıdır. Başvuru sahipleri, dereceye giren ve/ veya seçici kurulca basımına karar verilen öyküler üzerindeki basılı ve dijital tüm kullanım haklarını bedelsiz olarak Biga Belediyesi’ne devrettiğini kabul eder. Yarışmaya gönderilen öykülerin hukuki ve telif sorumluluğu yazarına aittir. Seçici kurulun yayınlamaya değer bulduğu öyküler kitap haline getirilebilir.”

Yarışmaya gönderilecek eserlerde, öyküler ‘Hayalimdeki Biga’ konulu olacak, yasalarda belirtilen şekilde suç teşkil edebilecek konuları içeren öyküler dikkate alınmayacak. İlkokul öğrencileri kategorisindeki öyküler, en çok 2 (iki); ortaokul öğrencileri için 4 (dört); lise öğrencileri içinse 5 (beş) sayfa olabilecek. Yarışmaya katılacak öyküler, normal A4 boyutunda, 12 punto, 1.5 aralık bilgisayar sayfası oylumunda hazırlanarak 3 kopya halinde çıktı alınacak.

Ayrıca bir CD’ye kaydedilip üzerinde isim yazmayan, sadece rumuz yazan zarfa konularak teslim edilecek. Yarışmacılar öykülerini teslim ederken, yazarın adı, açık adresi, okulu, velisinin ya da kendisinin telefon bilgilerinin yer aldığı katılım formu yazıp kapalı bir zarfla dosyalarına ekleyecekler. Öykünün ilk sayfasının sol üst köşesinde yarışmacının rumuzu yer alacak. Öykü sayfalarının herhangi bir yerinde yazarın adı kesinlikle yer almayacak. Yarışmaya seçici kurul üyelerinin birinci derece yakınları katılamayacak. Başvurular, Biga Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılacak.

Yarışma sonuçları ise Mayıs 2017’de açıklanacak. Ödül alan öykülerin sahiplerine ödülleri Biga Belediyesi’nce düzenlenen Kültür ve Sanat Festivalinde ödüllendirilecek.


Kaynak: İHA