Ayvacık İlçesine bağlı Yukarıköy köyünde yaşayan Ramize ve Kadir Köse çiftinin yaşadıkları dram yürekleri sızlattı. 10 yıl önce evlenen ve 2,5 yıl önce bir düşük yaparak bekledikleri bebeği kaybeden Ramize Köse, 6 Şubat depreminden kısa bir süre önce yeniden hamile kaldığı haberini aldı.

Ancak çiftin hayallerini bu kez de 6 Şubattaki 5.3 büyüklüğündeki deprem yıktı.

Depremde evleri yıkılan çift büyük bir korku ve panik yaşadı. Aynı gün fenalaşan kadın kontroller için Ezine Devlet Hastanesine götürüldü. Burada bebeğin kalbinin durduğu anlaşıldı.

Ramize-Kadir Köse çiftinin 6 Şubat’taki depremde sadece evleri değil, 10 yıllık kurdukları bebek hayalide yıkıldı.Depremde köydeki evleri yıkılan çift futbol sahasına kurulan konteyner kentteki evde yaşamlarını sürdüren çiftin büyük bir moral bozukluğu psikiyatri tedavisi için deprem bölgesinde görev yapan Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri konteynere gelerek kadın ile görüşüp, Ayvacık Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi olması için ikna etti.

Ramize Köse, eşi Kadir Köse ile Ambulans ile Ayvacık Devlet Hastanesine götürüldü. Burada kendisine psikolog desteği verileceği öğrenildi.Kadir Köse, “İlk günkü deprem çok korktu. Biz evden çıkıp okulun yanına gelirken, hanım rahatsızlandı.

Ezine ve Çanakkale’ye gittik. Böyle bir sonuç ortaya çıktı. Bebeğin kalbinin durduğunu öğrendik. Bebeğimiz 2,5 aylıktı. 2 sene önce de böyle bir düşük oldu” dedi. Ramize Köse, “10 yılık evliyiz. Hiç bebeğimiz yok. Deprem korkusuyla kaybettik. Çok korktum. Ağrı başladı. Hastaneye gittik. Doktor kalp atışları durdu dedi. Belki görmemiş olabiliriz. İki gün sonra gel dedi. Gittik yine aynı sonuç çıktı” diye konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi