“Bizler Çanakkalemizin her anlamda örnek şehir olmasını istiyor ve bunun için çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz”

‘Evet’ ine, bir ‘Evet’ daha ekledi…
Referandum’ dan Önce,
Troia İçin  ‘Evet’  Dedi…!

 AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, ÇTSO ve STK’ ların hedefine olumlu katkı sunup, ‘Bence de 2018 Troia yılı olmalı’ dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) başta olmak, neredeyse tüm Çanakkale STK’ larının ısrarlı istemine, bir katkı da Başkent Ankara’ dan geldi.
Tam 19 yıl önce, 1998’ de  Troia Antik Kenti UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınmıştı.

Çanakkale’ nin dinamikleri STK’ lar da bu noktadan hareketle,  Troia Antik Kenti’nin Unesco Dünya Mirası Listesine girmesinin 20. Yılına denk gelen 2018 için bir teklif hazırlayıp, bu yılın Troia yılı olmasını önermişti.

 Çanakkale sivil toplum örgütlerinin 2018’in “Troia Yılı” olması talebine, son günlerde dilinden ‘Evet’i düşürmeyen bir isim daha ‘Evet’ diyerek tam destek sundu.

Referandum’ dan önce ‘Evet’i ni Troia’dan yana kullanan vekil Turan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) başta olmak üzere Çanakkale STK’ larının Ankara’daki ziyaretlerine ilişkin konuştu.

Milletvekili Av. Bülent Turan, kendisi yanı sıra,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ‘ u makamlarında ziyaret eden, hemşehrisi  Çanakkaleli konuklarının anlamı büyük hedefine tam destek sunduğunu anlattı.

Ziyaret hakkında değerlendirmede bulunan vekil Av. Turan, “Çanakkalemizin önemli kültürel mekanları arasında yer alan Troia Antik Kenti’nin Dünya Mirası listesine girmesinin 20. yılı olmasını önemsiyoruz” dedi.

HER ANLAMDA ÖRNEK ŞEHİR OLMALIYIZ…
Şehitler coğrafyasının aynı zamanda tarihi ve kültürel değerleri ile de büyük bir zenginliği bağrında barındırdığına dikkat çeken Milletvekili Av. Turan;
“Bizler Çanakkalemizin her anlamda örnek şehir olmasını istiyor ve bunun için çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu anlamda gerek Kültür ve Turizm Bakanımızla gerekse Müsteşarımızla görüşmeler yaptık. Kendileri de ‘2018’in Troia Yılı’ olmasına sıcak bakıyorlar” dedi.

MEDENİYETLER BEŞİĞİNE ‘TROİA YILI ’ YAKIŞIR…
Troia’nın Çanakkale ve Türkiye tarihi kadar, dünya  için de kıymetli değerlerden biri olduğuna dikkat çeken Milletvekili Av. Turan, “Esnafımız ve Çanakkalemiz için önemli bir karar olacak.Tarihe şahitlik eden Çanakkalemizin kültür mirasının korunması ve yaşatılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Coğrafyamız medeniyetler beşiği. Çanakkale’ ye 2017 Troia yılı yakışır. Bu konuda Bakanlığımız ve ÇTSO Turizm Komitemizle istişareli bir şekilde ilerleyeceğiz.

Çanakkalemiz marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ve bu hedefte ilerlemeye de devam edeceğiz” dedi.

Erdem Sürek
 


Kaynak: Haber Merkezi