2016 yılının son günlerinde 'paletli değişken ağırlık' dalında 111 metre, 'paletsiz değişken ağırlık' dalında ise 94 metrelik dalışlarıyla iki dünya rekoru kıran milli yüzücü Derya Can, 24 Şubat'ta Avusturya'daki Weissensee Gölü'nde buz altında yatay dalışta, Fransız sporcu Aurero Asso'ya ait 112.3 metrelik rekoru geçmeye çalışacak.

Bunun için Weissensee Gölü'nde çalışmalarını aralıksız sürdüren Derya bir video mesajıyla hayranlarına seslendi. Çanakkaleli dünya rekortmeni Derya Can, donmuş haldeki gölde su sıcaklığının 2 derece olduğunu belirterek,  “Rekor denememizde de Fransız bir sporcuya ait 112,3 metrelik buz altından yatay alış rekorunu rekoru geliştirmeyi hedefliyorum.

Bu metreleri antrenmanlarda iki kere geçtim zaten. Burada şartlar, güneş var ama hava çok soğuk, su 2 derece. Eldiven kullanmayı çok sevmediğim için ellerim donuyor ama rekor için ülkemiz için elimizde geleni yapıyoruz.

Ekip arkadaşlarım, antrenörüm, eşim ve çocuklarımla beraber buradayız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde bu rekoru kırmak benim için çok önemli.

Çünkü bende hem çalışan, hem antrenman yapan ve çocuklarıyla rekorlara giden bir kadın olarak, o güne adamak benim için çok önemli bu rekoru. O yüzden ülkemdeki bütün kadınlara sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Onlar için bu rekoru kıracağım inşallah” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi