“Truva Yılı İçin, 
O’ da Savaşçı…!”
 
Partisinin Grup toplantısında, “Haftaya Tamam…” diyerek gelişmeye ilişkin detayları Çanakkale’ ye müjdeleyen Başbakan Binali Yıldırım,
 
Çanakkale’ nin 2018 istemini hatırlatıp; “2018’ in, Truva yılı olması için Kültür Bakanlığımız bir girişim başlattı. Haftaya karar verilecek” dedi.
 
Başbakan Yıldırım’dan, Çanakkale’ye Müjde Geldi.
 
“2018 Truva Yılı…!”
 
AK Parti Grup Toplantısından, Çanakkale’ ye özel müjde çıktı. Başbakan Yıldırım,  2018’ in  Truva  yılı olması için, bir Truva savaşçısı edası ile konuştu; “Haftaya tamam” 
 
Başkent Ankara’ da, Partisinin gurup toplantısında Çanakkale üzerine konuşan Başbakan Yıldırım, sözleri dün kentte en çok konuşulan gündem maddesini oluşturdu.
 
Başbakan Binali Yıldırım açıklaması ile adeta Çanakkale’ye müjde yolladı.
 
Grubuna Türkiye gündemine ilişkin hitap eden Başbakan; “Bu arada 2018 yılının Truva yılı olması için Kültür Bakanlığımız bir girişim başlattı, haftaya karar verilecek, şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
Referandum süreci nedeniyle ağzından ‘Evet’ i düşürmeyen Başbakan’ ın, içinde hayır geçen cümlesinin Truva yılı üzerine oluşu ve ‘Şimdiden hayırlı olsun’ şeklinde gelişi, siyasetin yüzleri gülümseten detayı olarak değerlendirildi.
 
Partisinin gurubuna hitap eden Başbakan Yıldırım’ ın, “ Çanakkale şanslı, köprüler yapılıyor, yolları o biçim, her şey yolunda”  şeklindeki sözleri uzun süre alkışlandı.
 
CHP GENEL BAŞKANINA ÖNERİ DE AYNI TOPLANTIDAN ÇIKTI;
‘CHP’ NİN BAŞINA İKİNCİ BİRGENEL BAŞKAN DAHA SEÇSİN’
 
Başbakan Yıldırım, Parti gurup toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu’ na yüklendi.
 
“Kılıçdaroğlu, CHP’nin başına ikinci bir genel başkan daha seçsin. İstemezük heyeti, sağda soldu, bilgi kirliliği oluşturmaya devam ediyor. Tutturmuşlar tek adam rejimi olacak, tutturmuşlar Meclis işlevsiz kalacak.
 
Kardeşim senin keyfin için iki Cumhurbaşkanı, iki Başbakan, iki belediye başkanı mı çıkaralım, ne diyorsun?” diye sordu.
Başbakan Yıldırım’ ın alkış fırtınası koparan bu sözleri daha sonra şöyle sürdü;
 
“Sayın Kılıçdaroğlu, bu idarecilik biçiminden rahatsızsa, CHP’nin başına ikinci bir genel başkan daha seçsin”   
 
Başbakan Binali Yıldırım, CHP liderine hitaben;  “Nasıl olacak diyorsa? Bugünlerde kol kola gittikleri HDP’ ye baksınlar, onların yaptığını yapsınlar. Onlarda nasıl olsa bu uygulama var”  dedi.
 
Konuşmasında, çiftçilere yönelik de bir başlık açan Başbakan Yıldırım; “Çiftçilerimiz her şeyin en iyisine layık. Bu sene karar aldık, mazot ve gübre desteğini Mart ayı içerisinde ödeyeceğiz.
 
Çiftçilerimiz hazırlıklarını yapsınlar, hasada gübresiyle, mazotuyla hazırlıklı olarak girsinler.

Kılıçdaroğlu’nun ‘tek adam’ açıklaması) İnsaf ya kardeşim. Bu kadar da çarpıtma olur mu ya? Evet Cumhurbaşkanı tek adam olacak doğru ve onu millet seçecek, millet. Meclis ise millet adına denetleyecek” diye konuştu.
 
Başbakan Yıldırım, Rakka’da PKK’nın yok edilmesiyle ilgili olarak da; “PKK’nın kuzeyi, eşiti konumundaki YPG, PYD gibi örgütler terör unsurları destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda olmayız. Hiçbir terör örgütüyle biz yan yana olamayız.
 
Hele hele bu alçak PKK terör örgütünün akraba örgütleriyle de katiyen, hiçbir operasyon içinde olamayız" şekindeki sözlerinin, gurup toplantısında dakikalarca alkış topladığı gözlendi.
 
ABD’ YE SÖYLEDİĞİMİZ AÇIK VE NETTİR…

Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarını şöyle sürdürdü;“Verilmiş bir kararımız var, o da şudur, Rakka’da PKK’nın yok edilmesiyle ilgili olarak, PKK’nın kuzeyi, eşiti konumundaki YPG, PYD gibi örgütler terör unsurları destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda olmayız.
 
Hiçbir terör örgütüyle biz yan yana olamayız. Hele hele bu alçak PKK terör örgütünün akraba örgütleriyle de katiyen, hiçbir operasyon içinde olamayız.
 
Amerika'ya söylediğimiz açık ve nettir, 'Bir terör örgütünü yok etmek için başka bir terör örgütünü kullanırsanız daha sonra o terör örgütünü yok etmek için ne yapacağız?' Bu yerleşik devletlerin başvuracağı bir yöntem değil.

Bu Türkiye-Amerika stratejik ortaklığına hiçbir şekilde uygun düşmeyecek bir harekettir”
 
ŞAFAK SAYIYORUZ…  

Başbakan Binali Yıldırım, 79 milyon ile, yeni bir başarı destanı için şafak saydıklarının altını çizdiği konuşmasında;

 “Türkiye’nin aydınlık yarınlarına, berrak ışıklarıyla tertemiz bir güneş doğsun istiyoruz. Kalbi olduğu kadar, kavliyle de dua lazım. Biz de Türkiye’nin dört bir yanından, binlerce kardeşimizle Ankara Arena’da sözleştik.
 
Çocuklarımız, gençlerimiz için iş, aş için bereket için kısacası istikbali parlak bir Türkiye için halk oylamasına kadar durmadan, yorulmadan çalışacağız. Söz mü?” diye sordu. Bunun üzerine partililer ‘evet’ cevabını verdi.
 
İL İL TÜRKİYE…

Başbakan grup toplantısında, bütün illerin isimlerini sayması üzerine, partililer coşkulu bir şekilde sloganlar attı.
 
Evet’ te bereketin olduğunu, bereketin de paylaşılarak çoğaldığına vurgu yapan Başbakan Yıldırım;

 “Neden evet dediğimizi anlatacağız. Koluya komşuya. Diyecek ki sadece geçen hafta havadan ve karadan terör gruplarına karşı 178 operasyon gerçekleştirildi.

Sadece bir hafta DEAŞ’la ilişkisi olan 66 kişi güvenlik birimlerimizce ele geçirildi.

Biz, AK Parti hükümeti olarak bahane değil, iş üretiyoruz.” Dedi.
 
Şu anda referandum var denilerek,  millete karşı sorumluluğu unutmadıklarının da altını çizen başbakan;

“ İşlerden taviz vermiyoruz. Ekonomiyi takip ediyor, mali disiplini ihmal etmiyoruz.

Eski tür siyaset yaklaşımları sergilemiyor, seçim dönemi diyerek milletin kaynaklarını heba etmiyoruz.

Referanduma gidiyoruz ama memleketin dört bir yanında projelere hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.
 
28 ŞUBAT’I DA UNUTMADI…

Başbakan Yıldırım, konuşmasının bir bölümünde, 28 Şubat sürecine ilişkin de sözleriyle dikkat çekti.
 
Başbakan Yıldırım; “Biz, Cumhurbaşkanlığı sisteminin faydasını anlatırken ne diyoruz, vesayet ortadan kalkacak. Türkiye, Vesayetle mücadele ede ede bugünlere geldi.
 
Vatandaş seçim yapıyor, oyunu veriyor, zannediyor ki herşey bitti. Nerede?

Ankara’ya geliyorlar, Ankara’da alavera, dalavera işler değişiyor.

İşte gördük, 28 Şubat. Vatandaş yetki vermiş, ama birileri bu iktidarı sevmemiş.

Bir vesayetle 28 Şubat darbesi gerçekleşti.

Bazıları isim koyuyor, postmodern darbe. Vatandaşa dürüst olun kardeşim dürüst, bal gibi darbe teşebbüsü” dedi.
 
28 Şubat hatırlatmasıyla süren konuşmasının devamında Başbakan;

“Kızlarımızın zorla başlarının açılması yoluna gidildi, ikna odaları kuruldu. İnançlı tertemiz anadolu insanın sahip olduğu firmalar fişlendi, ticari hayatları sona erdirildi.

Medya kontrol altına alındı, siyasi partiler kapatıldı. Ülke süratle 2001 krizine doğru sürüklendi.

28 Şubat’ın özeti budur. 15 Temmuz’da tanklarla sokakları işgal etmeye çalışanlar, 28 Şubat”’ı planlayanlarda aynı hedeftedir.

Bunlar darbe kardeşidir. Ama tek fark vardır, 28 Şubattakiler başarılı olmuş, 15 Temmuz’dakiler tuş olmuştur.

Bir hükümet iş yaparken birtakım gruplar rejim tehlikede diye çığırtkanlık yapıyorsa, bilin ki millete yapılan bu hizmetten rahatsız oluyorlar.”
 
Baharla birlikte, cemrelerin suya, toprağa ve havaya düştüğünü anımsatan BaşbakanYıldırım, ilginç bir benzetme yaptı ve;

“Dördüncü cemre 16 Nisan’da sandığa düşecek. Milletin zaferiyle sonuçlanacak” dedi.
 
Yıldırım, işaret diliyle ‘tabii ki evet’ yaptı. Partililer de bu işarete coşkulu bir şekilde ‘evet’ diyerek karşılık verdi. Renkli görüntülerle grup toplantısı sona erdi.

 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi