Fuarda, Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliğin markası olan "ARIBURNU" Balının tanıtımı yapılarak, ilimizin doğal fauna ve florası sayesinde farklı lezzetlerde üretilen ballar hem üretici hem de tüketici ile buluşma imkanına sahip oldu.

2003 yılında kurulup, 2006 yılında ürünlerini paketlemeye başlayan Birlik, 400 üyesi ile bal ve polen üretimi yapmakta olup, üyelerinin ürettiği balları, Ege üniversitesine bağlı Argefar laboratuvarında tahlilde geçirdikten sonra paketlemeye alarak ürünlerinin güvenilirliği tescillemektedir.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda fuar ziyareti yapan Birlik üyeleri bir araya gelerek fuara geniş katılım sağlama imkânı buldu. Konuyla ilgili bilgi veren Birlik Başkanı Cahit İleri “ Fuarda ülkemizdeki arıcılık sektörü hakkında bilgi edindik.

Ürünlerimizi ve Arıburnu markamızı geniş kitlelere tanıttık. ÇTSO tarafından düzenlenen fuar ziyareti ile üyelerimiz ülkemizde arıcılık alanındaki gelişmeleri yakından takip etme şansı buldu. Destek veren herkese teşekkür ederiz.” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi