“Seçim tarihi biz belirliyoruz. 22 Nisan’ da sandık gelecek” dediği öğrenildi.
Mevcut Kent Konseyi Yürütme Kurulunun, seçim zamanını geçirip yetkisini yitirdiğini dile getirdiği öğrenilen Belediye Başkanı Gökhan’ ın, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder’ in de yer aldığı toplantıda;
Kent Konseyi’ nin şu anki Yürütme kurulunun, görevinin başında sayılmayan bir durumda olduğunu belirterek, seçim tarihini Belediye olarak kendilerinin alacağını söylediği alınan bilgiler arasında.

Tarihi Başkan verdi…

CHP’ lie Çanakkale belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ ın, makamında gerçekleşen esnaf toplantısında Kent Konseyi’ nin seçim tarihi verdiği öğrenildi.
Belediye Başkanlık makamında rutin gerçekleşen esnaf ve çevre sorunlarının dile getirildiği buluşmada, Kent Konseyi’ nin tarih verilmeden ertelenen seçimli gene kuruluna ilişkin son sözü, Belediye Başkanı Gökhan’ ın ettiği, seçim tarihi vererek de tartışmaları sonlandırdığı bilgisi Gazeteniz Vitamin’ in haber merkezine son dakika gelişmesi olarak düştü.
Alınan bilgiye göre, Başkan Gökhan’ ın seçim tarihini geçirdikleri için Kent Konseyi Yürütme Kurulunun görevi başında sayılamayacağını ima ettiği, bu nedenle de Belediye olarak devreye girdiklerini söylediği öğrenildi.
BAŞKANLARA ANLATTI…
Belediye Başkanı Gökhan, rutin görüşmede Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir başta olmak üzere, esnaf odaları temsilcilerinin bulunduğu buluşmada, Kent konseyi seçimi için 22 Nisan tarihinin belirlendiğini açıkladı.
Belediye Başkanı Gökhan’ ın,  seçim yapılmadığından yok hükmünde olduğuna işaret ettiği öğrernilen yürütme kurulunun tutumuna ilişkin;
 ‘Mahkeme kararını verdi. Karar gereği seçim yapılacak’ dediği öğrenildi.
 STK’ ların seçim beklentisine tarih vererek, ‘Bu da benden size kıyak’ diyerek, esnaf buluşmasında yer alan Kent konseyi Başkan adaylarından Engin Kandemir’e 22 Nisan ‘ da sandığın geleceğini söylediği öğrenilen Başkan Gökhan’ ın, konuya ilişkin 6 Mart Pazartesi günü basın açıklaması yapılarak, gelişmelere ilişkin kamuoyunun bilgilendirileceğini de söylediği de alınan0 bilgiler arasında.
 
Kent konseyi Başkan adaylarından Kandemir, “Sayın başkan Gökhan, tarih olarak 22 Nisan dedi. Seçim yapmayıp, görev süresi dolduğu için de Kent Konseyi Yürütme Kurulu’ nun adeta Yok hükmünde bulunduğunu ima eden cümlelerle konuştu. Ve dedi ki,  ‘Bu nedenle Seçim tarihini biz belirledik. 22 Nisan’ diye konuştu. Belediye Başkanı Gökhan, tartışmalı sürece bu sözleri ile adeta noktayı koydu. Beklenilen sandık nihayet geliyor. Çanakkale’ ye de bu yakışacak. O ney mi, Demokrasiden kaçmamak,” dedi

 


Kaynak: Haber Merkezi