Çanakkale Valiliği koordinasyonunda GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Çanakkale Bisiklet Turuna sayılı günler kala organizasyon için koordinasyon ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen koordinasyon ve bilgilendirme toplantısında, GTP Turizm A.Ş. ortakları Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik Çanakkale Bisiklet Turu ile ilgili detayları koordinasyon heyeti ve basın mensupları ile paylaştı.

Çanakkale Bisiklet Turu etkinliklerinin sürdürülebilir bir turist destinasyonu olmamız için dünya turizm hareketinin en önemli yapı taşını oluşturduğuna dikkat çeken Armağan Aydeğer:“ 2016 yılı dünya genelindeki terör tehditleri ile turizm açısından zor bir yıl oldu. Artık turisti bir bölgeye ilgisini çekmek için deniz, kum, güneş, tarih sadece yeterli unsurlar değil.

Tercih edilen bir turizm destinasyon olmak için sürdürülebilir, her geçen yıl öğrenen ve öğrendikçe büyüyen, katılımcısına ve bölgeye değer katan uluslararası etkinliklere ihtiyacımız bulunmaktadır” dedi.   Bu kapsamda gerçekleştirecekleri Çanakkale Bisiklet Turunun 23-24-25 Mart tarihlerinde Troy Park AVM’de açılacak akreditasyon fuarı ile başlayacağını dile getiren Aydeğer:“  İlimizdeki birçok resmi kurumun ve sponsorların etkinlik ve tanıtım stantlarının da yer alacağı bu fuar 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacak.

Bu organizasyonun amacını; İlimize gelecek olan 3.000’den fazla bisiklet sürücüsünün yaratacağı tanıtım ve ekonomik fayda, Gelibolu Tarihi Yarımada tanıtımına katkı, Truva Ören Yeri tanıtımına katkı ve tabi ki bireylerin spor yapma alışkanlığını teşvik etme olarak sayabiliriz.  

Etkinlik programının içerisinde 25 Mart 2017 Cumartesi günü “ Okullarımızla Sürüyoruz” bisiklet sürüşünün yapılıyor olmasıyla da, ortaokullar ve liselerden bu etkinliğe katılacak olan gençlerimizin spor yapma becerilerinin gelişeceğini düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.

Çanakkale Bisiklet Turu ile ilgili teknik detayları paylaşan Ahmet Çelik ise:“ Çanakkale Bisiklet Turunun birinci günü olan 25 Mart 2017 Cumartesi günü Troia Ören Yerine sürüş yapılacak. Binden fazla bisiklet sürücüsünün Kepez sahilinden geçerek Dardanos Köyü içerisinden Güzelyalı’ya ulaşacağı ve sonrasında Karanlık Liman’dan geçilerek İntepe rampası ile Kumkale’ye ve oradan da Troia Ören yerine varacağı bu turda profesyonel rehberler katılımcılara Truva Ören Yeri ile ilgili bilgiler aktaracaklar. Mola yerlerinde çeşitli etkinlikler ve sponsor ikramları ile sürecek olan tur akşam üzeri saatlerinde başlangıç noktası olan Troy Park AVM’ye dönüş ile sonlanacak.  

Çanakkale Bisiklet Turunun ikinci günü olan 26 Mart 2017 Pazar günü ise Gestaş’ın 09.00/09.30 ve 10.00 seferleri ile Eceabat’a geçecek olan bisikletliler Eceabat iskele meydanında toplanacaklar. Eceabat’tan saat 10.00’da başlayacak olan bisiklet sürüşü Kabatepe Limanı, Alçıtepe Köyü güzergahından geçerek Şehitler Abidesi’ne ulaşacak. Katılımcıların şehitlikleri ziyaretleri sonrası Behramlı Köyü yolu ile Kilitbahir’e gelinecek. Kilitbahir Kalesi önünde katılım madalyası ve katılım belgeleri dağıtımı sonrası Çanakkale Bisiklet Turu sonlanacak.

Çanakkale Bisiklet Turuna katılmak isteyenler www.canakkalebisikletturu.com dan kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Çanakkale Bisiklet Turu Çanakkale ilimiz ve bölgemizin tanıtımı açısından çok önemli bir ürün olarak her geçen gün büyümeye devam edecektir. İleriki yıllarda uluslararası katılım için yoğun çalışmalar planlanmaktadır’ şeklinde konuştu.  
 


Kaynak: Haber Merkezi