Toplumsal temelde birlikte şarkı söyleme kültürünün, ülkemizde gelişememe nedenlerinin başında gelen, çocuk koroları ve çocuk şarkılarının eğitsel ve sosyal beceri kazanımlarındaki eksiklik ve önemine dikkat çekmek için 3 yıl önce 10 kişi ile kurulan 'Çanakkale Barış Korosu' şimdi 50 kişilik korocan kadrosu ile yeni kuşaklara enerji aşılıyor. Haftada bir gün gerçekleştirdikleri çalışmaları yerinde görmek ve farkındalığı arttırmak için Korocan Feriha Balçık'ın daveti ile çalışmaya Boğaz Medaya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ve Eşi Hafize Akıncı da katıldı.

  'Birbirinden farklı insanların birbirinden farklı sesleri bir arada belirli bir düzen ve ahenk içerisinde, müziğe dönüştürmesine çoğu zaman şahit olmuşuzdur. Farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlikte hareket edebilmenin en güzel örneğini verir bize koro' diyerek yola çıkan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Mete Gökçe, 3 yıl önce Çanakkale Troia Polifonik Korolar Derneğinin  desteği ile 'Çanakkale Barış korosunun' şefliğini üstlendi. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Mete Gökçe, 10 kişi ile başladığı koru çalışmasının üzerinden geçen 3 yıl gibi kısa bir süreye rağmen hem Ulusal hem de Uluslararası bir çok festivale katılarak korocanları ile beraber büyük başarılara  imza attı.  Aralarında Esnaf, Akademisyen, Öğretmen, Emekli,Marangoz, Anne, Babaanne,  gibi halkın her kesiminden yer alan 50'den fazla Korucan 'Çanakkale Barış Korosu' adı altında bir araya gelerek haftada bir gün çalışıp 2017'de başlayacak turneleri ve  konserleri için hazırlanıyorlar. Her geçen gün daha da büyüyen 'Çanakkale Barış Korosuna' barışın teması olan çocuk şarkılarını seslendirerek kulakların pasını siliyorlar.

Gittikleri her konserde büyük beğeni toplayan 'Çanakkale Barış Korosu' korocanları yeni yıl konserlerini iple çekiyor. 10 Kişi İle Başladık 50'ye Ulaştık Koro çalışmalarının zorluklarından ve keiyfli yönlerinden bahseden Koro Şefi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Mete Gökçe "Çanakkale barış korosu 3 yıl. Önce çocuk şarkıları söyleyen bir koro olarak kuruldu.

Koroya çok farklı meslek gruplarına mensup insanlar ile bir aradayız. Haftada bir gün çalışıyoruz. 3 yıldan bu yana turneler ile başta Afyon, İzmir, Ankara, Kıbrıs gibi önemli şehirlerde çeşitli etkinlik ve festivallere katıldık 10 kişi ile başlayan Barış Korosu şu ana kadar geçen 3 senede farklı meslek gruplarından 50 kişiye ulaştık. Koromuza emekli, esnaf, akademisyen, öğretmen, aşçı gibi farklı mesleklerden  insanlar ile  bir araya geliyoruz ve barış kelimesi ile bütünleşerek 3 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.    
 


Kaynak: Haber Merkezi