Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oylanacağı referandum için Çanakkale’de çalışmalarını yürüten AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ayvacık’ta ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretlerde eyalet sistemi ile ilgili yapılan tartışmalara değinen Turan, “Devletin bütünlüğü ve birliği anayasal güvence altındadır” dedi. 

16 Nisan’da devletin bütünlüğünün sağlamlaşacağını belirten Turan, “Eyalet sistemi ile ilgili dile getiren iddiaların tamamının bir temeli yoktur. Bunlar saçmalıklardan ibarettir. Lokanta kapatma iddiaları tutmayınca bir algı operasyonuyla sanki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi eyalet sistemine geçişin bir kapısıymış gibi değerlendirmelerde bulunuluyor. Millet bu işin sigortası. Siyasi liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan 15 yıldır AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana “Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Devlet” vurgusu yaptı. Türkiye’nin her yerinden oy alan tek siyasi partiyiz. Bir bakıma Türkiye’nin birliğinin ve bütünlüğünün sigortasıyız. Her adımını millete sorarak atan, milletle beraber yol yürüyen bir siyasi partinin böyle bir şey yapacağını kim düşünebilir? Bizlere bu iftiraları atanların Hakkari’de, parti kongrelerinde nasıl özerklik vadettiklerini hepimiz beraber gördük” ifadelerini kullandı.



Mahalli idarelerin düzenlenmesine ilişkin maddeye hiç dokunulmadığını, mahalli idarelerin ancak kanunla düzenlenebileceğinin anayasada hüküm altına alındığını kaydeden Turan, mevcut anayasa paketinde buna dair hiçbir düzenlemenin olmadığını söyledi.



Ülkücü Kardeşlerimizin Hassasiyeti Bizim De Hassasiyetimizdir
Turan, Ayvacık’taki ziyaretlerinde kendisiyle beraber MHP Küçükkuyu Belde ve Ayvacık İlçe Başkanının bulunmasının da önemine değinerek, “Biz bu yola MHP ile beraber çıktık. Bu yol arkadaşlığından da büyük keyif alıyor ve gururlanıyoruz. Her ortamda her alanda da beraber çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.Vatanımızın ve milletimizin birliği için bir arada mücadele etmek vatan sevgimizden kaynaklanıyor. Daha düne kadar ülkücü kardeşlerimize etmedikleri hakaret kalmayanların sözüm ona ülkücülere bugün akıl vermesi kimsenin haddi olamaz. Ülkücü kardeşlerimizin hassasiyeti bizim de hassasiyetimizdir” dedi.

Haber: Ercan ÖZÇETİN