Çanakkale Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle tüm ülke genelinde gerçekleşecek 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerini kentte, Çanakkale ruhunun yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Şehitler Abidesi'nde başlattı. Saat 11.00'de başlayan törene; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 2'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından abide önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla tören başladı. Ardından saygı duruşunun bulunuldu, İstiklal Marşı seslendirildi ve Kuran'dan dualar okundu. Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökce, 15 Temmuz şehitleri ve Çanakkale Şehitleri için dua ettirdi. Ardından sembolik şehitliklere protokol üyeleri tarafından karanfil bırakıldı. Tören Abdülkadir Katre Sana Tiyatrosunun Şehitler Abidesi altında protokol için sergilediği 57'inci Alay oyunuyla sona erdi.

Törenin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız himayesinde tüm Türkiye'de şehitliklerimizi ziyaret ettik. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü vesilesiyle bir araya geldik. Çanakkale'miz, Türkiye'mizin milli şuurunun başkenti. Çanakkale'miz Cumhuriyetimizin ön sözü. Dolayısıyla 15 Temmuz Şehitlerinin Çanakkale'de Şehitler Abidesinde ayrı bin onur, ayrı bir ehemmiyet arz ediyor. 15 Temmuz gecesinde Ömer Halisdemirler ve birçok şehidimiz aynı şekilde bu milletin geleceği adına, bu milletin birliği ve beraberliği adına, milli egemenliğimize uzanan ellerin kırılması adına çok büyük bir bedel ödediler. 15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak, bu milletin her bir ferdinin görevi. Biz bu milletin evlatları olarak 15 Temmuz'u her sene büyür bir onurla anacağız. Ders alacağız. İbret alacağız. Bir daha o hain girişimlerinin olmaması için ne düşüyorsa üzerimize gayret göstereceğiz. FETÖ'ye, PKK'yla, mücadele başta olmak üzere, tüm örgütlerle olan mücadelemizi son aşamasına kadar elimizden geldiğince gayret edeceğiz"

Foto Galeri
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü


Kaynak: DHA