Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu’nun (ÇSATT) geleneksel olarak gerçekleştirdiği Gelibolu Yarımadası Şehitlik Ziyareti etkinliği bu yıl Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu, ÇOMÜ Öğrenci Konseyi işbirliği gerçekleştirildi.
 
Etkinliğe ecdadın izinde yürüyecek 500 öğrenci katılım sağladı. Ziyaret Çanakkale Ruhuna yakışır şekilde birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirildi.


 
Kilitbahir Kalesi’nde ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ve ÇSATT Başkanı Bekir Gürlek’in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte Namazgâh Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Kırmızısırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı mevkileri ziyaret edildi.


 
Etkinlikte ÇSATT Başkanı Bekir Gürlek tarafından bölgede gerçekleşen muharebe ve mevkilerin önemi anlatıldı. Gün sonunda Arıburnu koyunda 500 neferle birlikte gün batımı seyredilip etkinlik değerlendirmesi gerçekleştirildi. Alan etkinlikleri açısından bakıldığında gerçekleştirilen şehitlik ziyareti ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin tarihi rekoru kırıldı.