Ayvacık ilçesinde balıkçıların ağlarına 1 metre 20 santimetre uzunluğunda fener balığı takıldı. 1 metreyi aşkın boyu olan fener balığı kilosu 40 TL’den balıkçı kooperatifine satıldı.
Anadolu’nun en batı ucunda yer alan Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Babakale köyünde Jack Sparrow isimli balıkçı teknesinin ağına bu sabah 1 metre 20 santimetre uzunluğunda fener balığı takıldı. Babakale açıklarında denizin 130 metre derinliğinde yakalanan dev fener balığı balıkçıları da şaşırttı. Köydeki balıkçı kooperatifine kilosu 40 TL’den satılan dev fener balığı 20 kilogram civarında geldi.
Teknede balığı yakalayan Mustafa Kuklat isimli balıkçı bu büyüklükte bir fener balığını ilk kez yakaladığını ifade ederek, “Biz daha önce bu tür balıklar yakalıyorduk. Fakat ilk kez bu büyüklükte bir fener balığı yakaladık. Tekneye aldığımız balığı kilosu 40 TL’den sattık. Allah bereket versin” dedi.
Kuklat bu balığın çok lezzetli bir balık olduğunu söyleyerek, “Fener balığı çok lezzetli bir balık türüdür. Denizin derinliklerinde yaşarlar. Vücudu yassı bir balıktır. Büyük bir kafası ve çok büyük ağzı vardır. Dişleri de keskindir. Bu avcı bir balık türüdür. Biraz zor yakalanır ama biz yakaladık. Bu tür balıklar da vatandaşların aynı zamanda dikkatini de çeker” dedi.

Kaynak : DHA