Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı Ayvacık sahillerinin bazı bölgelerine yerleştirdiği fotokapan cihazlarıyla bölgeleri 24 saat izliyor. Son olarak fotokapan cihazıyla yine bir grup kaçak göçmen yakalandı.
Jandarma ekipleri, yasa dışı geçişleri engellemek için sahil devriyesi, yol kontrolleri ve drone ile havadan kontrolün yanı sıra sahillere yerleştirilen fotokapanlarla da insan kaçakçılarının korkulu rüyası haline geldi. Son olarak Ayvacık’ın Büyükhusun köyü sahilinde fotokapan sayesinde tespit edilen 20'ye yakın göçmen jandarma ekiplerince yakalanarak Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.
“Ek Kontrol Tedbirleri ile Göçmen Kaçakçılığı Azalıyor”
Ayvacık sahillerinde jandarma ekiplerince ek kontrol tedbirleri alınması göçmen kaçakçılığını da azaltıyor. Göçmen kaçakçılığı için Yunan adalarına yakın bölgelere gelen göçmenlerin en gözde geçiş yerlerinden biri olan Ayvacık sahilleri artık eskisi gibi rağbet görmüyor. Jandarma ekiplerinin aldığı ek tedbirlerle beraber göçmen kaçakçılığına ağır darbeler vurulmaya devam ediyor. Göçmenler ise Ayvacık sahillerinde alınan ek tedbirler sayesinde de rotasını başka bölgelere çevirmeye başladı.
“Fotokapanı Sökmeye Çalışan Şahıs Tutuklandı”
Ayvacık’ın Büyükhusun köyünde bir şahıs kendisini görüntüleyen fotokapanı yerinden sökerek fotokapana zarar vermeye çalıştığı öğrenildi. Ekipler ise fotokapana zarar veren şahısı alınan görüntülerle kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıs ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.