Ayvacık Atatürk Ortaokulu’nda okuyan Neval Ertok isimli öğrenci, Liseye Geçiş Sınavı’ndan (LGS) aldığı 497 tam puanla Türkiye derecesi elde etti. Ertok, 90 soruda sadece 1 yanlış yaparak tamamladığı sınav sonrasında lise tercihlerini gerçekleştirdi.
Eğitimde Ayvacık günden güne fark yaratmaya devam ediyor. Ayvacıklı öğrenciler bu yıl gerçekleştirilen LGS sınavında başarı elde etti. İlçe genelinde ortaokul düzeyinde öğrencilerin başarısı göz doldururken, Atatürk Ortaokulu’nda okuyan Alpagut-Gülsemin Ertok çiftinin kızları Neval Ertok LGS sınavından elde ettiği başarıyla tercihlerini yaptı. Ertok ilk iki sıraya Galatasaray Lisesi ve Kabataş Lisesi’’ni yazarken, diğer tercihlerine de fen liselerini yazdı. Ertok, hiçbir dershane ve ek eğitimine gitmeden sadece okul ve DYK’ye katılarak bu başarıyı elde etmesi de takdir topladı.


AYVACIK EĞİTİMDE GÖZ DOLDURUYOR
Aynı okulda okuyan ve 436 puan alarak başarı elde eden Avni Karagöz isimli öğrenci de tercihlerini yaparak, fen lisesine gitmeye hazırlanıyor. Ortaokulda okuyan öğrencilerin elde ettiği puanlarla üst düzey okulları tercih etmesi Ayvacık’ta eğitimin üst sıralara yükseldiğini gösteriyor.