Çanakkale’de düzenlenen Ahilik Haftası programına Ayvacık damgasını vurdu. Yılın kalfa ve çırak ödülleri Ayvacık’taki gençlere verildi.
16 - 22 Eylül tarihleri arasında bu yıl “Esnafına Sahip Çık” sloganı ile kutlanan 24. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda tören yapıldı.   
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Vali Orhan Tavlı, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, kurum müdürleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen programda bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, ahilik anlayışına vurgu yaparak, "Ahilik, 12. yüzyılda Hacı Bektaşi Veli'nin tavsiyesi doğrultusunda Ahi Evran tarafından Anadolu'da Rum ve Ermeni tüccarlarına karşı Türk esnaf ve sanatkarlarının dayanışması için örgütlenerek kurulmuş bir esnaf zanaatkar teşkilatıdır. Ahilik teşkilatı, o dönemde siyasi, sosyal ve ekonomik nedenlerden dolayı toplumun ihtiyacına göre kurulmuş ve şekillenmiştir. Kendine özel kuralları bulunan ahilik; ahlaklı olmanın, birlikte yaşamanın, kardeş olmanın, yardımsever olmanın temel esaslar kabul edildiği değerleri özünde toplayarak ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat felsefesidir" ifadelerini kullandı.
Ayvacık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Fehmi Arıkan ise ilçemizden iki gencimizin yılın kalfa ve çırağı seçilmesinin gurur kaynakları olduklarını ifade ederek, “İlçemizden 1 gencimiz kalfa diğer gencimiz de çırak ödülü aldı ve bizi gururlandırdı. İlçemizden 3 esnafımız da daha önceki yıllarda Çanakkale’de yılın ahisi seçilmişti. Şimdi ise yılın kalfa ve çırağı ilçemizden seçildi. İki gencimizi de tebrik ediyorum” dedi.
Program kapsamında yılın esnafı, kalfası ve çırağı ödülleri de sahibini buldu. İlçemizden 2 genç esnafımız ise bizi onurlandırdı. Çanakkale’de yılın kalfası Mustafa Bilgin olurken, yılın çırağı ise Emre Yıldız oldu. Gazeteniz Ayvacık olarak her iki kardeşimize de başarılar dileriz.