Ayvacık ilçesine bağlı Küçükuyu Belediyesi bünyesindeki kullanılamayacak hale gelen 2 otobüsü sokak hayvanlarının tedavi sürecinde bakım ve barınma merkezine dönüştürdü.
Tedaviye ihtiyaç duyan sokak hayvanlarının bakım sürecinde gözetim altına tutmak için Küçükkuyu Belediyesi’ne ait 2 otobüs hayvan barınma merkezi olarak kullanılmaya başlandı. Bir otobüs sadece sokak köpekleri için kullanılırken, diğer otobüs ise diğer hayvanlar için kullanılıyor. Otobüs Barınma Merkezi’nde sokak hayvanlarına ayrıca yiyecek ve ısınma da sağlanıyor.
Sokak hayvanlarının tedavi sürecinde tamamen iyileştirildikten sonra salınmasının daha uygun olduğunu ifade eden Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, hurda otobüsleri sokak hayvanları için geçici barınma merkezine dönüştürdüklerini söyledi.
Balkan bu fikrin oluşumundan da bahsederek, “İçerisinde bulunduğumuz otobüsler yaklaşık 60 yıllık. Ekonomik ömrünü tamamlayan, hurdaya ayırmamız gereken araçlar. Arkadaşlarımızla düşündük, taşındık. Bu ekonomik ömrünü tamamlayan aracı nasıl değerlendiririz diye. Şöyle bir fikir geldi. Bunu hurdaya atacağımıza, çevreyi kirleteceğimize içerisindeki koltukları sökerek ve temizliğini yaparak veterinerlik hizmet birimimize kısırlaştırma için gelen ya da sokakta kaza sonrasında yaralanan kedi ve köpeklerimize kliniğimizde tedavileri bittikten sonra doğal ortama birkaç gün bırakma sıkıntı yaratabilir diye veteriner hekimimiz belirtti. Veteriner hekimimiz, “Başkanım bu hayvanları direk tedavileri bittikten sonra bırakırsak bu yaraları geçmeyebilir” dedi. Biz de bu fikri doğru bulduk.
“Tedavi Süreçlerinde Sokak Hayvanlarımızı Misafir Ediyoruz”
Bu araçları bu şekilde tasarlayarak tedavi olacak hayvanları burada birkaç gün misafir ediyoruz.  Veteriner hekimimizin gözetiminde kontrolleri yapılıyor. İğneleri yapılıyor. İşte hava soğuksa ısıtıcılarla sıcak bir ortamda onları misafir ediyoruz tedavi süreçlerinde. Sonrasında ise yaraları iyileştikten sonra tekrar yaşadıkları doğal ortama bırakıyoruz” dedi.
 


Kaynak: DHA